Burgemeester Spies sluit Nationale Voorleesdagen af op Oekraïneschool

Op vrijdag 2 februari werden de Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten in heel Nederland. Op de Oekraïneschool, gelegen op de bovenste verdieping van basisschool De Fontein, werd het belang van Nederlands taalonderwijs nog eens extra benadrukt. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies.

In de voorafgaande week werden vele boeken voorgelezen, door de juf of de meester, maar ook door de oudere kinderen aan de jongere kinderen. De hele week stond in het teken van voorlezen. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies. Mevrouw Spies las voor uit het prentenboek 'De Gruffalo' in alle groepen van de school. Voor deze gelegenheid had zij zelfs haar ambtsketen omgedaan.

De leerlingen waren volledig geboeid en luisterden aandachtig naar het verhaal. Voorlezen gaat namelijk niet alleen over vermaak, het stimuleert ook de fantasie, vergroot de woordenschat van de kinderen en draagt bij aan een beter taalgevoel.

Voor de Oekraïneschool is Nederlands taalonderwijs van onschatbare waarde, en het voorlezen door de burgemeester vormde een prachtige gelegenheid om de leerlingen op een speelse manier in aanraking te brengen met de Nederlandse taal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.