Burgemeester Spies sluit Nationale Voorleesdagen af op Oekraïneschool

Op vrijdag 2 februari werden de Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten in heel Nederland. Op de Oekraïneschool, gelegen op de bovenste verdieping van basisschool De Fontein, werd het belang van Nederlands taalonderwijs nog eens extra benadrukt. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies.

In de voorafgaande week werden vele boeken voorgelezen, door de juf of de meester, maar ook door de oudere kinderen aan de jongere kinderen. De hele week stond in het teken van voorlezen. De afsluiting van de week werd extra bijzonder gemaakt door de aanwezigheid van een wel heel speciale gast: Burgemeester Spies. Mevrouw Spies las voor uit het prentenboek 'De Gruffalo' in alle groepen van de school. Voor deze gelegenheid had zij zelfs haar ambtsketen omgedaan.

De leerlingen waren volledig geboeid en luisterden aandachtig naar het verhaal. Voorlezen gaat namelijk niet alleen over vermaak, het stimuleert ook de fantasie, vergroot de woordenschat van de kinderen en draagt bij aan een beter taalgevoel.

Voor de Oekraïneschool is Nederlands taalonderwijs van onschatbare waarde, en het voorlezen door de burgemeester vormde een prachtige gelegenheid om de leerlingen op een speelse manier in aanraking te brengen met de Nederlandse taal.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: