Pixabay

Burgemeesters krijgen de mogelijkheid om experimenteren met lokale coronamaatregelen

Burgemeesters mogen lokaal experimenteren met coronamaatregelen, zoals het invoeren van een mondkapjesplicht, wanneer zij merken dat het op bepaalde plekken te druk wordt. Wat zegt gemeente Alphen aan den Rijn?

Dat hebben het kabinet en de 25 veiligheidsregio’s besloten. Volgens minister Tamara van Ark van Medische Zorg is er geen reden vanuit medisch oogpunt om de mondkapjesplicht landelijk in te voeren. Toch geven burgemeesters aan om lokaal wel te kunnen experimenteren met coronamaatregelen.

Maatregelen kunnen bijvoorbeeld de mondkapjesplicht of het tijdelijk inperken van vrijheden inhouden. Wat zegt gemeente Alphen? ‘’In de eerste plaats zijn de maatregelen gericht op de regio's waar het aantal besmettingen sterk oploopt. Op dit moment zijn er geen signalen dat dat het geval is in Alphen aan den Rijn. Als gemeente volgen wij het advies van de GGD en de Veiligheidsregio over de noodzaak en vorm van eventuele extra maatregelen.’’

Ook lezen: Coronacluster in Alphen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 19:29

Alphens Restaurantweek: Bij Hen - wees er als de kippen bij!

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bij Hen.

Evenementen vandaag 16:47

Spooktocht en kamperen met MAX in het komend weekend

Op zaterdag 8 augustus organiseert Stichting MAX weer de ‘Nacht van MAX’ in Alphen aan den Rijn. Dit avondprogramma bestaat uit een spooktocht en de mogelijkheid om je tentje op te slaan op het grasveld naast het jongerencentrum/poppodium. Uiteraard alles volgens de geldende maatregelen vanuit het RIVM.

Beleef Alphen vandaag 15:39

Beleef Alphen: Fietstocht Vogels en Zoo

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!'' Deze week: Fietstocht Vogels en Zoo.

Weer in Alphen vandaag 14:19

Hittegolf op komst - deel je verkoelende tips!

Er is een hittegolf op komst en dat betekent dat het warm wordt de komende dagen en nachten, ook in Alphen. Waar zoek jij verkoeling? Laat het ons weten! 

Calamiteiten vandaag 12:00

Voertuig te water aan de Oostkanaalweg

In de afgelopen nacht is er een voertuig te water geraakt aan de Oostkanaalweg N460. De bestuurder was al uit het water geklommen, maar kon niet met duidelijkheid zeggen dat hij alleen was.