PR Arriva

Busverbinding met bedrijventerrein de Schans

In Alphen komt er een busverbinding met bedrijventerrein de Schans. Eind dit jaar zal er een bus van Arriva passagiers in dit gebied bedienen.

De verandering gaat in met de nieuwe dienstregeling van 2019-2020. Het gaat hierbij nog wel om een proef, benadrukt Arriva. "Het is ook nog niet duidelijk welke dagen de bus gaat rijden, hoe vaak en met welk materieel", laat een woordvoerder van Arriva weten.

Er is ook nog niet bekend hoelang de proef gaat duren. "We zijn in gesprek met alle betrokken partijen om deze punten af te stemmen. We hopen over een aantal maanden meer duidelijkheid te hebben."

Wethouder Kees van Velzen, die verantwoordelijk is voor verkeer en vervoer is blij met de nieuwe dienstregeling. "We hebben hier veel aandacht aan besteed en ik ben dan ook heel blij met deze toevoeging voor Alphen. Ook de bedrijven op de Schans zijn tevreden over deze oplossing. Veel medewerkers kunnen nu makkelijker op hun werk komen en de verbinden in Alphen worden nog beter."

Stadsbus
De gemeente is ook in gesprek met Arriva over de mogelijkheid van een stadsbus. "Met deze plannen zijn we nog niet zo heel ver. Wel zijn we bezig met het ontwikkelen van een OV concessie voor 2022. Hierin moeten wij als gemeente aangeven welke wensen we hebben en waar we naartoe willen werken", legt wethouder van Velzen uit. "De stadsbus moet eigenlijk continu rondjes rijden in Alphen en de verschillende belangrijke gebieden met elkaar verbinden. Hij moet dan zo vaak rijden dat je eigenlijk niet op je horloge hoeft te kijken hoelaat het is, er moet ieder moment een bus komen aanrijden."

Dit plan moet in 2022 in ieder geval haalbaar zijn maar de gemeente is met Arriva aan het kijken of het al eerder mogelijk is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.