Blog Opinie

Buurtapp

In onze buurtapp komen vooral berichtjes voorbij van poezen of honden die weggelopen zijn, maar in negenennegentig van de honderd gevallen wandelen die beestjes binnen een kwartier nietsvermoedend weer vrolijk de tuin in. Maar daar was ineens dat berichtje over het meisje van vier met blonde vlechtjes, een lichtblauwe spijkerbroek en een roze zomerjasje. Lizzy was zoek.

Ik stopte mijn mobiel in mijn jaszak en liep verder het Europapark in richting De Atlas op weg naar de Kruidvat. En daar zat ze ineens. Op het bankje bij de speeltuigen. Blonde vlecht, spijkerbroek en roze zomerjasje met een afbeelding van Mega Mindy op haar mouw. Kon niet missen. Haar beentjes bengelden ritmisch onder het bankje heen en weer. Ik begreep wel dat ik hier voorzichtig te werk moest gaan om ervoor te zorgen dat ze met mij mee terug wilde naar onze wijk. Ze kende mij immers niet.

Zo geruisloos mogelijk ging ik aan de andere kant van het bankje zitten. Heel even keken haar blauwe ogen mijn kant op terwijl ik de openingszin verzon. ‘Helemaal alleen op pad?’ vroeg ik. Zonder haar hoofd te bewegen, haalde ze haar schouders op. ‘Je kijkt niet echt vrolijk?’ ging ik verder. Weer bewogen haar schouders op en neer. ‘Ik ben boos,’ zei ze zacht. ‘Op wie?’ Ik schoof een stukje haar kant op. ‘Op mama.’ Mijn hersenen kraakten. ‘We zijn allemaal weleens boos,’ zei ik voorzichtig. ‘Dan moet je dat gewoon tegen mama zeggen.’ Ze deed haar armen over elkaar. Geen goed teken, dacht ik. Ik moest voorkomen dat ze zou gaan huilen. ‘Zullen we anders samen terug gaan?’ Ik schoof nog een stukje verder in haar richting en haalde mijn mobiel uit mijn broekzak. Misschien was het beter als ik in de buurtapp zou melden dat ik haar gevonden had en zou voorstellen dat de moeder van het meisje naar het park zou komen. ‘Lizzy is gevonden,’ las ik in de app.

Toen ik fronsend opkeek, kwam een jonge vrouw aanlopen. ‘Kom je nog spelen, Demi?’ vroeg ze aan het meisje. Met een schuin oog keek de vrouw mijn kant op. Het meisje wipte van de bank af en zwaaide naar me. Ik zwaaide zuchtend terug en stond op. Er zijn teveel meisjes met blonde vlechtjes en roze jassen. ‘Wie is die meneer?’ vroeg de moeder terwijl ze wegliepen. ‘Die meneer wilde dat ik met hem meeging.’ Het meisje huppelde vrolijk voor haar moeder uit richting de wipkip.

De blik die de moeder mij over haar schouder toewierp, had dodelijk kunnen zijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:58

Scooterrijder gewond na aanrijding

Rond 17:10 uur is er een ongeluk gebeurd met een auto en een scooter op de Steekterweg in Alphen. De scooterrijder raakte hierbij gewond.

Calamiteiten gisteren 17:11

Meerdere auto’s betrokken bij ongeval

Rond 16:50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg bij Alphen aan den Rijn. Meerdere auto’s zijn bij het ongeval betrokken.

Advertorial Cultuur gisteren 17:09

De Nieuwe Muziekschool: cultuur in de volle breedte

De muziekschool? Daar volg je muziekles, denken mensen. En natuurlijk ís er ook veel les op de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA), ruim 8500 uur per seizoen. Maar, daarnaast organiseert de toegewijde coöperatie zo veel meer: van concerten tot uitjes tot peuterprogramma’s. Met al die activiteiten bereikt de school een breed scala aan doelgroepen, van jong tot oud.

Algemeen gisteren 16:39

Groene Hart Toerisme Dag

Op maandag 18 november vindt de allereerste Groene Hart Toerisme Dag plaats in Woerden. De opening wordt verzorgd door voorzitter Kees van Velzen, tevens wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Overige gisteren 15:45

Alphense zendmast verlicht voor intocht Sinterklaas

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Alphen. Ter gelegenheid hiervan kleurt de Alphense zendmast geel-rood in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november.

Advertorial Evenementen gisteren 14:11

Pokémon liefhebbers opgelet!

Donderdag 14 november houdt de Esports Game Arena een Pokémon Fan Dag! Dit ter gelegenheid van de komst van de gloednieuwe Nintendo Switch games: Pokémon Sword & Shield. Hierbij ga je als Pokémon trainer op avontuur in de Galar-regio en ontrafel je het mysterie achter de legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta.