Ingezonden

Buurtbewoner doet beklag bij gemeente, speelsteiger Willem van de Veldestraat moet weg

Al vanaf begin april ligt er een steiger bij de Willem van de Veldestraat en Gerard Doustraat in Alphen, waar kinderen naar hartenlust konden spelen. Maar nu hebben buurtbewoners te horen gekregen dat de steiger weg moet.

Om de buurt leuker te maken voor kinderen wilden buurtbewoners een steiger bouwen waar zij hun vishengel uit kunnen gooien en waar ze kunnen spelen en ravotten. Op het moment dat de lockdown kwam, mochten de buurtbewoners zelf de steiger niet meer bouwen. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft toen over haar hart gestreken en een aannemer in de arm genomen om de steiger toch te plaatsen. Nu blijkt dat een van de buurtbewoners last heeft van de steiger en moet deze weg.

‘’Meneer had last van de spelende kinderen”, zo vertelt een buurtbewoner. “Toen hij dit bij de gemeente aangaf, kreeg hij te horen dat hij geen recht van spreken had. Maar hij is blijven zoeken tot hij erachter kwam dat de constructie van de steiger niet klopte.” Volgens de regels moet de steiger 700 kilogram per 1 m2 kunnen dragen, de steiger aan de Willem van de Veldestraat kan tot 500 kilogram dragen per 1 m2.

Hierop is de man naar de gemeente gegaan, waar hij het probleem van de steiger aankaartte. De gemeente heeft de buurtbewoners toen laten weten dat de steiger inderdaad weg moet omdat deze niet voldoet aan de veiligheidseisen. Wel wil de gemeente de buurtbewoners helpen om een nieuwe steiger te plaatsen, indien daar budget voor is. Buurtbewoners zijn teleurgesteld over het besluit. ‘’Het is zo ontzettend jammer dat de steiger weg moet, de kinderen hebben in de zomer zo veel plezier gehad. Het hoort inmiddels gewoon bij het park.’’


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.