Ingezonden
Advertorial Politiek plein

Buurtbus weer een stapje dichterbij

De gewenste buurtbus in de hele gemeente Alphen aan den Rijn komt steeds dichter bij realisatie. Zaterdag 14 januari is een testrit gemaakt om de route en rijtijd te controleren. Initiatiefnemer Peter Versteeg reed uiteraard mee van Hazerswoude-Dorp naar Boskoop.

Peter Versteeg (Nieuw Elan) is in 2020 met een voorstel gekomen om een buurtbus in gemeente Alphen aan den Rijn op te zetten. “Een nieuwe buurtbus moet de dorpen onderling verbinden en aansluiten op een aantal normale buslijnen. Hiervoor is eerst een onderzoek nodig naar de gewenste route, de rijtijden en of er voldoende vrijwillige chauffeurs te vinden zijn.”

De Alphense gemeenteraad heeft vervolgens een initiatiefvoorstel aan het college van burgemeester en wethouders overhandigd. Het onderzoek is gestart in 2021 en in 2022 afgerond. “In november heeft een aantal raadsleden overlegd met Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp en Stichting Buurtvervoer Boskoop om een goede conceptroute te kiezen”, meldt Versteeg.

Deze gekozen route is zaterdag 14 januari getest. In het routevoorstel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de ruimtelijke ontwikkelingen die gaan plaatsvinden in Hazerswoude-Dorp. Daarnaast is gezocht naar optimale aansluiting (overstapmogelijkheden) met de buurtbus in Boskoop en het bestaande openbaar vervoer, buslijnen 165 en 187.

De buurtbus is volgens de Alphense raad een goede oplossing voor de onderlinge verbinding tussen dorpen, stad en buitengebied. De normale bussen (Arriva) rijden hoofdroutes en moeten minimaal kostendekkend rijden. Daarom vallen gebieden met relatief weinig inwoners ‘buiten de bus’. Om het openbaar vervoer te verbeteren, moeten plattelandsgemeenten steeds vaker zelf initiatieven op eigen kosten ontwikkelen.


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.