De Thermen2
Advertorial Maatschappelijk

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Zo organiseert het buurthuis op vrijdag 6 oktober van 10:30 uur tot 11:30 uur met Dansschool De Vos een les Solo en Line Dance. Speciaal voor mensen die van dansen houden maar niet een partner hebben om mee te dansen. Er wordt gedanst in de Balzaal van het Buurthuis: met een grote spiegel wordt nadoen wel heel makkelijk. Ervaring is niet nodig. Na inspanning is er ook ontspanning:  er is een hartige snack voor alle deelnemers die nog even blijven napraten. De hele ochtend is gratis en er is nog genoeg plaats.

Wegens groot succes de vorige keer komt er weer een pubquiz aan! Deze organiseren we op 19 oktober a.s. vanaf 20:00 uur.  Deelnemers betalen € 2 per persoon. Je wordt ingedeeld in een team dat bestaat uit 4 of 5 leden. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt gestreden om de eer (en om een klein prijsje)!  Gezelligheid en plezier zijn gegarandeerd, daar zorgt quizmaster John Zonderop ongetwijfeld weer voor. 

Speciaal voor schoolkinderen van 6 tot en met 12 jaar organiseert het buurthuis een creatieve middag op vrijdag 20 oktober a.s. vanaf 14:00 uur. De kinderen krijgen materiaal en gereedschap om zelf een voederhuisje voor vogels te maken. Natuurlijk worden de kinderen dorstig van al dit werk en dus krijgen ze ook een frisdrankje aangeboden. En daarnaast is er nóg een leuke verrassing. "Dat gaan we nu nog niet verklappen maar we weten zeker dat de kinderen dit allemaal erg leuk gaan vinden." De kosten zijn € 5.

Elke vierde zondag van de maand organiseert het Ouderenoverleg Samenwerkende Organisaties (OSO) een ouderensoos in Buurthuis AquaRijn. Senioren van harte welkom om een kop koffie of thee te komen drinken en gezellig samen te zijn.

Op zondag 22 oktober a.s. wordt deze Soos omgetoverd tot een culinaire High Tea, verzorgd door restaurant ’s Molenaarsbrug en uitgeserveerd met diverse soorten thee van Buurthuis AquaRijn. Dit in het kader van de Week van Ontmoeten en Verbinden. Voor slechts € 5 (contant) kunnen ouderen komen genieten van thee met lekkere hapjes.

Op 25 oktober vanaf 13:30 uur is één van de gebiedsadviseurs voor Ridderveld van de Gemeente Alphen aan den Rijn in het buurthuis aanwezig. Je kunt dan persoonlijk, individueel met hem of haar in gesprek. Je bent welkom voor je eigen Gesprek met de Gemeente.

De twee leesclubs van AquaRijn beginnen vol te raken. Dat betekent dat er binnenkort een derde leesclub van 5 tot 7 personen zal worden geformeerd. De leesclubs komen eens in de 6 weken bijeen. Tijdens de bijeenkomst van zo’n club wordt er samen een boek gekozen dat gelezen gaat worden. Tijdens de volgende bijeenkomst wordt het boek dan uitgebreid besproken. De bibliotheek Rijn en Venen verzorgt de boeken. Altijd al eens willen meedoen aan zo’n leuke en leerzame leesclub?

Er is een facebookpagina en een website van buurthuis AquaRijn waarop je over nog meer activiteiten in Buurthuis AquaRijn leest. Voor meer informatie over of meedoen met een van de genoemde activiteiten, kun je ook mailen naar buurthuis@dethermen2.nl.


Meer nieuws

Muziek vandaag 09:13

Harmonie Arti brengt weer muzikale kerstgroeten

Een hartverwarmende kerstgroet aan de deur van een dierbare, buur of verre vriend. Harmonie Arti Alphen staat weer klaar om muzikale kerstgroeten op bestelling te brengen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Tegen een vrijwillige bijdrage brengt een ensemble in stijl vrolijke kerstliedjes en een kaartje voor diegene die wel wat extra aandacht kan gebruiken of die alles al heeft behalve een kerstserenade. 

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.