De Thermen2
Advertorial Overige

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Meer muziek: op zondagmiddag 10 maart treedt jazz combo Just Around op. Van 15:00 tot 17:00 uur spelen en zingen zij jazz, traditionals & klassiekers. De entree is gratis. Een bijdrage voor Just Around wordt op prijs gesteld.  Het wordt weer een gezellige zondagmiddag!

Wil je eens met de wijkagent praten over de veiligheid in uw straat, of vermoed je iets wat niet in de haak is? Op woensdag 13 maart van 11:00 tot 12:00 uur kun je in Buurthuis AquaRijn eens rustig praten met de wijkagent. Of liever met iemand van de gemeente? Op woensdag 20 maart van 13:30 tot 15:30 uur kun je in gesprek met de gebiedsadviseurs van Alphen-Noord over je idee of initiatief om de leefbaarheid van uw straat, buurt of wijk te verbeteren.

Voor de gesprekken met de wijkagent of de gemeente hoef je geen afspraak te maken. Loop gewoon binnen.

Dementie/Alzheimer

Wist je dat er nu al zo’n 300.000 mensen zijn in Nederland die dementie of alzheimer hebben? We krijgen er dus allemaal direct of indirect mee te maken. Hoe ga je ermee om? Hoe weet je of je er zelf last van krijgt? Kun je het voorkomen? Op woensdagavond 20 maart zal Dr Derkzen van Angeren, specialist Ouderengeneeskunde en Leefstijl een inleidng geven en dit uitgebreid bespreken. De avond zal duren van 19:30 tot uiterlijk 22:00 uur.

In de boekenweek 2024 organiseert het Buurthuis een middag met mooie verhalen en mooie muziek. Op zaterdag 23 maart, vanaf 13:30 uur vertelt een aantal bekende Alphense schrijvers over hun boeken en is het mogelijk om een boek te laten signeren.  De schrijvers zijn Peter Bouchier, Anneke de Jong, Paula Kobayashi, Robert Blom, Berry Dongelmans, Arie v.d. Ende, Kaj Elhorst en dichteres is Trudy van den Bosch. Muzikale omlijsting: Lies Kruiniger op de piano.

Paasstukje & Dobbelspel

Op maandag 25 maart en op dinsdag 26 maart (beide dagen om 13:30 uur en om 19:30 uur) kun je jouw eigen paasstukje maken.  Voor het materiaal (groen en versieringen) betaal je de kosten. Geïnteresseerd? Geef dan op voor welke datum en tijd je kiest en je krijgt informatie over de diverse paasstukjes waaruit je kunt kiezen.

Op donderdag 28 maart, van 20:00 tot ca. 23:00 uur kun je meedoen aan het Dobbelspel. Iedere deelnemer brengt twee ingepakte cadeautjes (ter waarde van ongeveer €2,50 per stuk) mee. Het wordt een dolle avond waarbij je sportiviteit strijdt met je hebberigheid.

Er zijn in maart nog meer gezellige activiteiten in het Buurthuis. Zo heeft Scrabbleclub De Alpha-Beten, die op donderdagavond altijd samenkomt, weer ruimte voor nieuwe spelers.

Meer informatie staat op www.buurthuisaquarijn.nl en opgeven kan via buurthuis@dethermen2.nl


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!