Buurthuis AquaRijn
Advertorial Maatschappelijk

Buurthuis AquaRijn in kerststemming

In de maand december is Buurthuis AquaRijn in kerststemming. Veel van de activiteiten ademen sfeer, harmonie en gezelligheid met elkaar en er is weer voor ieder wat wils.

Zondagmiddag muziekcafé

Het maandelijkse muziekcafé van Buurthuis AquaRijn wordt in de oude luister hersteld! Na een aantal maanden pauze is er weer muziek en publiek op zondagmiddag 10 december. Het buurthuis maakt er gelijk een Kersteditie van. Tussen 15:00 tot 18:00 uur treedt de band The Young Ones op met mooie kerstnummers. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en drankjes zijn voor eigen rekening. Iedereen is uitgenodigd om te komen meeswingen.

Zelf kerststukje maken

Op 11 en 12 december kan men samen met Tineke Disseldorp Kerststukjes maken. Beide dagen om 13:30 uur en om 19:30 uur, dus er zijn vier tijdstippen waarop men mee kunt doen. De stukken variëren in prijs tussen € 20 en € 27,50. Kijk op de website van Buurthuis Aquarijn voor de verschillende stukken. Neem zelf een bakje, vaas of iets dergelijks mee. Voor het te gebruiken materiaal (groen en versieringen) betaalt men dan nog € 17,50.

Neem zelf een tangetje en/of scherp mesje mee. Graag hoort het buurthuis van tevoren welk stuk men wil maken

De Kerstboom Vertelt

Op woensdag 20 december heeft het Buurthuis een bijzondere kerstvoorstelling. Mevrouw Nel Kerkvliet draagt gedichten voor. Door haar voordracht kom je geheel in kerstsferen. Zelfs de kerstboom vertelt zijn verhaal. Om 10:30 uur staat er warme chocolademelk klaar voor de luisteraars en speelt een pianiste mooie kerstmuziek in de huiskamer van Buurthuis AquaRijn. Kom je luisteren en genieten?

Klankschaalsessies

Wegens groot succes gaat het Buurthuis door met de klankschaalsessies. In december zijn deze op maandag om 15:30 uur. Alleen op 25 december gaat de sessie niet door. De mooie rustgevende klanken van de klankschalen verplaatsen de aandacht van het denken naar het voelen. De sessie kan zittend of liggend. Als men rolstoel-afhankelijk is, is dat geen enkel probleem. Iedereen kan en mag mee doen. Ons gebouw is rolstoelvriendelijk en de sessie ook. Breng eventueel zelf een yogamatje en/of hoofdkussentje mee. De bijdrage is slechts € 3 contant per bijeenkomst.

Alle andere activiteiten van Buurthuis AquaRijn zijn deze maand ook in kerstsfeer. Het buurthuis heeft een website en zit op Facebook. Daar vind je het complete programma van deze maand. Je mag natuurlijk ook mailen: buurthuis@dethermen2.nl. Het buurthuis heeft een gratis garage en is gevestigd in het rolstoelvriendelijke zwembad AquaRijn aan de Cantharel 10.


Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.