de Thermen2
Advertorial Evenementen

Buurthuis AquaRijn zorgt voor een warme en gezellige winter

Buurthuis AquaRijn zorgt er ook in februari voor dat haar bezoekers er warmpjes bijzitten. Want gezelligheid en persoonlijke aandacht staan voorop in alle (buurthuis)activiteiten. Er is voor elk wat wils.  Er zijn wekelijkse activiteiten zoals het Buurthuis Bakkie, de papierkunstworkshop en de schilderworkshop. Bekijk de website voor het gehele programma.

Vanaf februari

In februari staan er weer nieuwe en bijzondere bijeenkomsten op de buurthuis agenda. Zo verwelkomt Buurthuis Aquarijn Scrabble club De Alpha-beten elke woensdagavond van 19:30 tot 22:30 uur. De club hanteert het ‘gewone’ en het duplicate scrabble systeem. Deze gezellige club heeft ruimte voor nieuwe recreatieve - en ook voor ervaren spelers.

Vanaf vrijdag 9 februari kun je elke vrijdag van 11:00 tot 12:00 uur deelnemen aan Solo Dance Fit. Het aanbod is speciaal voor 50plussers die graag willen dansen, maar geen partner hebben om mee te dansen. De passen zijn gebaseerd op stijldans, de muziek is modern. Conditie en sportkleding is niet nodig, gezelligheid & goed humeur is een must. Voor deze serie van 8 lessen wordt een bijdrage van € 40,- gevraagd.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

solo dance fit (2) aquarijn.jpg

Muziek

Op zondag 4 februari is Gluren bij de Buren ook te “gast” in de huiskamer van Buurthuis AquaRijn. Attic5 speelt fijne meerstemmige muziek. Deze gepassioneerde coverband gaat ons laten genieten van mooie nummers zoals Cry me a river, Norwegian Wood, Autumn Leaves èn eigen werk.  Kom genieten om 12:00, 13:30 of om 15:00 uur.

Meer muziek op zondag 11 februari van 15.00 tot 17.00 uur, want dan mag Buurthuis AquaRijn Rita & the Cavemen verwelkomen in hun Muziekcafé. Rita & the Cavemen is een gezellige band van vier mannen en een vrouw, ze maken lichte popmuziek om op te dansen of naar te luisteren. Toegang is gratis.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Rita and the cavemen.jpg

Kinderen

Ook aan de kinderen wordt gedacht in Buurthuis AquaRijn. Zit jij op de basisschool? Wil jij de natuur een handje helpen door een hotel te bouwen voor nuttige insecten zoals wespen en bijen? Erg leuk om dat in de voorjaarsvakantie te doen. Breng je vader/moeder/oma/opa gerust mee, wel zo gezellig! Op woensdagmiddag 21 februari vanaf 14:00 uur bouwen ze mooie insectenhotels. Voor de materialen wordt een bijdrage gevraagd van €5,-.

Sport

Sporters kunnen op woensdag 21 februari hun hart ophalen bij de lezing ‘Olympische Ambities’ door Roelof Stoetzer. Hij geeft tussen 19:45 en 21:30 uur een inkijkje in het leven van een echte topsporter. Roelof vertelt over successen, ambities en ook over wat moeilijk is. Na alle gouden medailles in de afgelopen jaren op WK en EK wil  Roelof Stoetzer zich in 2024 met reddingzwemmen, de livessavingsport, kwalificeren voor The World Games. Iedereen die geïnteresseerd is in topsport moet zijn lezing zeker komen bijwonen!  

De tekst loopt door onder de afbeelding.

thermen2 aquarijn.v2.jpg

Zoals eerder aangekondigd gaat het Buurthuis in maart starten met een Buurtband. De Buurtband wordt maximaal vijftien personen groot, divers, vrolijk & toegankelijk. Wijkbewoners van uiteenlopende leeftijden, culturen en achtergronden kunnen zich aanmelden voor dit orkest. Muzikale ervaring is niet nodig, maar mensen die al een instrument spelen zijn zeer welkom. Voor mensen die nog geen muziekervaring hebben, hebben we laagdrempelige instrumenten van Fort van de Verbeelding.

Aanmelden of meer informatie over de activiteiten in Buurthuis AquaRijn? Mail buurthuis@dethermen2.nl of kijk op de website. Buurthuis AquaRijn is gevestigd in het gebouw van zwembad AquaRijn aan de Cantharel 10. Het gebouw  is rolstoelvriendelijk en men kan gratis parkeren in de parkeergarage.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.