Bloemen Architecten

Buurthuis Ridderveld gaat Mozaïek heten: “Dé ontmoetingsplek voor inwoners met diverse culturele achtergronden”

Al enige tijd wordt er in de Parelstraat hard gewerkt aan de voedselbank en een aansluitend buurthuis. Hoewel de voedselbank al klaar is laat de afronding van het buurthuis nog even op zich wachten. Wel maakt de gemeente de naam van het nieuwe buurthuis bekend: Buurthuis Mozaïek.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen aan de Parel- en Briljantstraat getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

“Hiervoor is het bestaande schoolgebouw aan de Parelstraat helemaal gestript”, zo laat de gemeente weten. Het nieuwe gebouw is extra geïsoleerd en heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie gekregen. Ook is er een flink stuk aangebouwd, waardoor het hele gebouw 260 vierkante meter groter is geworden. “Het huidige verouderde buurthuis aan de Briljantstraat wordt gesloopt.”

Buurthuis Mozaïek

“Een mozaïek is een afbeelding die bestaat uit veelkleurige steentjes”, begint de gemeente. “Even veelkleurig zullen ook de gebruikers van het buurthuis zijn: het wordt dé ontmoetingsplek voor de inwoners van Ridderveld met hun diverse culturele achtergronden. Een plek voor saamhorigheid en een wij(k) gevoel, met activiteiten voor jong en oud.”

In Mozaïek komen verschillende activiteiten voor buurtbewoners in samenwerking met Alphense organisaties zoals de Somalische stichting Alphen, Stichting Vrouw, Stichting Help Anders, buurtouders Edelstenenbuurt en Verenigingen van Eigenaren De Waterrand en Meerzicht. “Behalve meedoen met verschillende activiteiten, kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor een praatje, of met hulpvragen terecht bij verschillende organisaties zoals Participe, TOM in de buurt, Alphen Vitaal, Go for Jeugd en het Servicplein van Gemeente Alphen aan den Rijn”, aldus de gemeente.

De opening van Buurthuis Mozaïek is in het eerste kwartaal van 2023.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.