Bloemen Architecten

Buurthuis Ridderveld gaat Mozaïek heten: “Dé ontmoetingsplek voor inwoners met diverse culturele achtergronden”

Al enige tijd wordt er in de Parelstraat hard gewerkt aan de voedselbank en een aansluitend buurthuis. Hoewel de voedselbank al klaar is laat de afronding van het buurthuis nog even op zich wachten. Wel maakt de gemeente de naam van het nieuwe buurthuis bekend: Buurthuis Mozaïek.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen aan de Parel- en Briljantstraat getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

“Hiervoor is het bestaande schoolgebouw aan de Parelstraat helemaal gestript”, zo laat de gemeente weten. Het nieuwe gebouw is extra geïsoleerd en heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie gekregen. Ook is er een flink stuk aangebouwd, waardoor het hele gebouw 260 vierkante meter groter is geworden. “Het huidige verouderde buurthuis aan de Briljantstraat wordt gesloopt.”

Buurthuis Mozaïek

“Een mozaïek is een afbeelding die bestaat uit veelkleurige steentjes”, begint de gemeente. “Even veelkleurig zullen ook de gebruikers van het buurthuis zijn: het wordt dé ontmoetingsplek voor de inwoners van Ridderveld met hun diverse culturele achtergronden. Een plek voor saamhorigheid en een wij(k) gevoel, met activiteiten voor jong en oud.”

In Mozaïek komen verschillende activiteiten voor buurtbewoners in samenwerking met Alphense organisaties zoals de Somalische stichting Alphen, Stichting Vrouw, Stichting Help Anders, buurtouders Edelstenenbuurt en Verenigingen van Eigenaren De Waterrand en Meerzicht. “Behalve meedoen met verschillende activiteiten, kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor een praatje, of met hulpvragen terecht bij verschillende organisaties zoals Participe, TOM in de buurt, Alphen Vitaal, Go for Jeugd en het Servicplein van Gemeente Alphen aan den Rijn”, aldus de gemeente.

De opening van Buurthuis Mozaïek is in het eerste kwartaal van 2023.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 16:59

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Film gisteren 15:07

Film Onder het Maaiveld junior tijdens Bodemdierendagen

Tijdens de Bodemdierendagen Van 22 september tot en met 8 oktober is de film Onder het Maaiveld junior te zien bij Parkvilla op 1, 4 en 8 oktober. Minibeestjes op groot scherm. Een film voor kinderen van 7 tot 14 jaar met prachtige ondergrondse beelden van bodemdieren en een mooi verhaal over de relatie tussen boven- en ondergrondse diversiteit.

Blog Sport gisteren 13:15

Gunstige bekerloting Alphense clubs

De loting voor de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft voor de drie overgebleven Alphense clubs goed uitgepakt.

Overige gisteren 10:07

Opening High Side Burgers groot succes na emotionele dagen

Enkele dagen voor de officiële opening van het nieuwe restaurant van Paulos Dimitropoulos (28) in Alphen aan den Rijn ontstond er een tragische gebeurtenis. Het familierestaurant van van zijn vader, genaamd Olympia, werd op woensdag 20 september getroffen door een verwoestende brand. Het nieuws van deze ramp had een diepgaande impact op Paulos en zijn familie, maar ondanks de ontmoedigende situatie besloot hij vastberaden om de deuren van zijn nieuwe onderneming te openen.