Bloemen Architecten

Buurthuis Ridderveld gaat Mozaïek heten: “Dé ontmoetingsplek voor inwoners met diverse culturele achtergronden”

Al enige tijd wordt er in de Parelstraat hard gewerkt aan de voedselbank en een aansluitend buurthuis. Hoewel de voedselbank al klaar is laat de afronding van het buurthuis nog even op zich wachten. Wel maakt de gemeente de naam van het nieuwe buurthuis bekend: Buurthuis Mozaïek.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen aan de Parel- en Briljantstraat getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

“Hiervoor is het bestaande schoolgebouw aan de Parelstraat helemaal gestript”, zo laat de gemeente weten. Het nieuwe gebouw is extra geïsoleerd en heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie gekregen. Ook is er een flink stuk aangebouwd, waardoor het hele gebouw 260 vierkante meter groter is geworden. “Het huidige verouderde buurthuis aan de Briljantstraat wordt gesloopt.”

Buurthuis Mozaïek

“Een mozaïek is een afbeelding die bestaat uit veelkleurige steentjes”, begint de gemeente. “Even veelkleurig zullen ook de gebruikers van het buurthuis zijn: het wordt dé ontmoetingsplek voor de inwoners van Ridderveld met hun diverse culturele achtergronden. Een plek voor saamhorigheid en een wij(k) gevoel, met activiteiten voor jong en oud.”

In Mozaïek komen verschillende activiteiten voor buurtbewoners in samenwerking met Alphense organisaties zoals de Somalische stichting Alphen, Stichting Vrouw, Stichting Help Anders, buurtouders Edelstenenbuurt en Verenigingen van Eigenaren De Waterrand en Meerzicht. “Behalve meedoen met verschillende activiteiten, kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor een praatje, of met hulpvragen terecht bij verschillende organisaties zoals Participe, TOM in de buurt, Alphen Vitaal, Go for Jeugd en het Servicplein van Gemeente Alphen aan den Rijn”, aldus de gemeente.

De opening van Buurthuis Mozaïek is in het eerste kwartaal van 2023.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.