Bloemen Architecten

Buurthuis Ridderveld gaat Mozaïek heten: “Dé ontmoetingsplek voor inwoners met diverse culturele achtergronden”

Al enige tijd wordt er in de Parelstraat hard gewerkt aan de voedselbank en een aansluitend buurthuis. Hoewel de voedselbank al klaar is laat de afronding van het buurthuis nog even op zich wachten. Wel maakt de gemeente de naam van het nieuwe buurthuis bekend: Buurthuis Mozaïek.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen aan de Parel- en Briljantstraat getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

“Hiervoor is het bestaande schoolgebouw aan de Parelstraat helemaal gestript”, zo laat de gemeente weten. Het nieuwe gebouw is extra geïsoleerd en heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie gekregen. Ook is er een flink stuk aangebouwd, waardoor het hele gebouw 260 vierkante meter groter is geworden. “Het huidige verouderde buurthuis aan de Briljantstraat wordt gesloopt.”

Buurthuis Mozaïek

“Een mozaïek is een afbeelding die bestaat uit veelkleurige steentjes”, begint de gemeente. “Even veelkleurig zullen ook de gebruikers van het buurthuis zijn: het wordt dé ontmoetingsplek voor de inwoners van Ridderveld met hun diverse culturele achtergronden. Een plek voor saamhorigheid en een wij(k) gevoel, met activiteiten voor jong en oud.”

In Mozaïek komen verschillende activiteiten voor buurtbewoners in samenwerking met Alphense organisaties zoals de Somalische stichting Alphen, Stichting Vrouw, Stichting Help Anders, buurtouders Edelstenenbuurt en Verenigingen van Eigenaren De Waterrand en Meerzicht. “Behalve meedoen met verschillende activiteiten, kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor een praatje, of met hulpvragen terecht bij verschillende organisaties zoals Participe, TOM in de buurt, Alphen Vitaal, Go for Jeugd en het Servicplein van Gemeente Alphen aan den Rijn”, aldus de gemeente.

De opening van Buurthuis Mozaïek is in het eerste kwartaal van 2023.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.