Daya Hendrix

c u t l o o s e - release debuutsingle en videoclip van Alphense Daya Hendrix

2 juli is de releasedag van de debuutsingle c u t l o o s e, van de aankomende gelijknamige ep. Een belangrijke, logische en onvermijdelijke stap in het leven van de Alphense zangeres Daya Hendrix.

Vanaf vandaag, vrijdag 2 juli, is de single en clip van Daya online beschikbaar. En dat markeert de volgende fase in haar muzikale carrière: het publiekelijk in de wereld zetten van haar poëtische en muzikale gedachten en overtuigingen. Pakkend, aanstekelijk en catchy.

Overtuiging

Ondanks haar jonge leeftijd, is Daya een bevlogen en gedreven artiest. Een singer-songwriter nieuwe stijl. Eigenwijze lyrics en producties, die ze samen met haar 2-koppige productiecollectief schrijft en produceert. En ook eigenwijs in hoe ze haar muzikale pad uitstippelt en voor zich ziet. Met de passie om met haar muziek de wereld te verbeteren, bij te dragen tot diversiteit, gelijkheid en ‘female empowerment’.

Zoals ze het zelf omschrijft op haar website dayahendrix.com: “Ik geloof, dat iedereen geboren is om zijn stem te gebruiken. Of je hem nu gebruikt om te fluisteren, te spreken, te schreeuwen, of zoals in mijn geval te zingen. Ik mag dan misschien klein van stuk zijn, ik geloof dat iedere noot kan bijdragen om de wereld een beetje beter te maken. Muziek maken is niet alleen een uitlaatklep voor me, het zou me zo gelukkig maken als het een uitlaatklep voor anderen kan zijn.”

Daya wil zich niet uitspreken als het niet gaat over iets dat er toe doet. “Ik heb het gevoel dat de muziekindustrie aan het verfraaien is en artiesten hun invloed steeds meer gebruiken voor een hoger doel. Mijn enige doel in het leven is om te worden, ook al is het maar een klein deel van de puzzel, een deel van die invloed. En ik geloof met al mijn macht dat ik dat kan, dat iedereen dat kan, dat als we ons verenigen, we kunnen losbreken van conformiteit en dat ieders authenticiteit zijn vermogen zal versterken om de wereld te veroveren.”

En die overtuiging is terug te luisteren in haar eigen muziek, waarvan c u t l o o s e nu de eerste release is.

Spotify, Youtube en Live

De komende maanden kun je Daya op vele plekken live komen bekijken, onder andere op het “Uit je pandemie” festival op 27 en 28 augustus en tijdens de Alphense Feestweek met Xander & Friends op 18 en 19 september.

Nieuwsgierig naar de single? Luister of koop c u t l o o s e van Daya Hendrix alvast op Spotify, iTunes en vele andere streaming services. De videoclip check je hieronder. Volg Daya ook via haar socials: Instagram: @dayahendrix, YouTube: daya hendrix, en Facebook @dayahendrixmusic.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.