Pixabay

Capuchons en baseball caps: scooterrijders dragen alles behalve goedgekeurde helmen

Sinds 1 januari 2023 is het in Nederland verplicht om op alle brom-/snorfietsen een helm te dragen. De Alphense politie treft echter vaak ‘creatieve’ oplossingen aan en roept inwoners op een veilige helm aan te schaffen.

“Sinds januari 2023 is het verplicht om ook op een snorfiets een goedgekeurde helm te dragen. De reden hiervoor is om zo min mogelijk kans te hebben op (ernstig) hoofdletsel bij een ongeval”, begint Politie Basisteam Alphen aan den Rijn. Ze vervolgen: “We zien veel creatieve oplossingen voor de helmplicht voorbij komen.” Zo zijn er al fietshelmen, speedpedelec helmen, capuchons en baseball caps voorbijgekomen.

De politie herinnert mensen er daarom aan om aan de regels te letten bij het kopen van een helm. De helm heeft een cirkel met daarin een hoofdletter E. Achter de E staat een cijfer wat voor een land uit de Europese Unie staat. “In Nederland krijgen alle goedgekeurde helmen het cijfer 4. Alle in de EU goedgekeurde helmen voldoen”, aldus de politie.

Als laatste laat de politie weten dat ook goedgekeurde speedpedelec helmen wel mogen. “Die zijn te herkennen aan de markering NTA 8776:2016.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.