Josh Walet

Carbid schieten in Alphen mag onder deze voorwaarden

In Alphen aan den Rijn zijn er een aantal vuurwerkvrije zones. Hierdoor kan niet iedereen knallend het nieuwe jaar in gaan. Wel kun je ook dit jaar carbidschieten, maar let op: er zijn voorwaarden aan verbonden.

Deze jaarwisseling is carbidschieten toegestaan op 31 december 2020 tussen 10:00 en 17:00 uur. Als je dit jaar ook carbid wil schieten moet je dat bij de gemeente Alphen aan den Rijn melden voor 18 december.

Voorwaarden

Wie carbid wil schieten, moet aan een reeks voorwaarden voldoen. Zo mag de locatie zich alleen bevinden buiten de bebouwde kom of in het Europapark. De persoon die carbidschiet of daarbij helpt, is 18 jaar of ouder en heeft geen alcohol of drugs gebruikt. De organisator moet het terrein waar carbid geschoten wordt duidelijk afsluiten. Het vrije schootsveld waar het carbid naar toe kan schieten, dient minimaal 75 meter te zijn en er mogen zich dar geen openbare wegen of paden bevinden.

Daarnaast gelden er nog een aantal voorwoorden voor de bus of het vat zelf: deze moet een inhoud van maximaal 40 liter hebben en moet stevig vastgemaakt zijn, de bus of het vat moet met zacht materiaal zoals een voetbal of plastic zak afgesloten zijn, en er mogen niet meer dan drie bussen of vaten in een straal van 100 meter gebruikt worden.

Eisen aan locatie

Bij het carbidschieten mag je niet richten op woningen en andere gebouwen. Ook moet de locatie op minimaal 75 meter afstand van woningen liggen. Bij zorginstellingen of voorzieningen waar dieren worden gehouden moet de locatie op minimaal 300 meter afstand liggen. De organisator dient de omwonenden te informeren met een brief.

Aanvraag Initiatiefnemers moeten uiterlijk zondag 18 december 2022 bij de gemeente digitaal melden dat zij van plan zijn carbid te schieten. Als de aanvraag is goedgekeurd, ontvangen zij uiterlijk dinsdag 22 december 2022 digitaal een aanvaardingsbrief.

Veilig carbidschieten

Als je dit jaar van plan bent om carbid te schieten doe het dan wel veilig. Bescherm jezelf door gehoorbescherming te gebruiken en een veiligheidsbril te dragen. Gebruik materialen in goede staat die kunnen zorgen voor een stevige bodem. Ontsteek de bus of vat alleen met een fakkel op een stok. Zorg er daarbij ook voor dat het publiek op veilige afstand is. En om helemaal zeker te zijn van je zaak moet je zorgen voor voldoende blusmiddelen. Denk hieraan bij water om te koelen of een blusdeken.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:25

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.