Cascarvieten

Cascarvieten ontvangen sleutel van Castellum

Afgelopen weekend vond de officiële aftrap van het carnavalsseizoen plaats op de elfde van de elfde. Burgemeester Liesbeth Spies overhandigde zaterdag de sleutel van Castellum aan de Cascarvieten waardoor Alphen weer voor een paar maanden Castellum is.

Het feest begon al een dag eerder. Op vrijdag 10 november vond bij Avifauna een ware dinnernight plaats waar honderden gasten genoten van een heerlijk menu. Thomas Berge sloot het spektakel af.

Op zaterdag ging het carnavalsseizoen officieel van start. “Een groot aantal leden was naar het eigen onderkomen van de Cascarvieten gekomen om getuige te zijn van de overhandiging van de sleutel van Castellum”, aldus de Cascarvieten. Burgemeester Spies, beschermvrouw van de vereniging, overhandigde met enige twijfel de sleutel van de stad aan Prins Cascar LVI. “Ze had zich goed ingelezen want in het carnavaleske zuiden is het de gewoonte dit pas rond het grote carnavalsweekend te doen.”

Tijdens de toespraak werden de Cascarvieten gevraagd mee te denken over de viering van tien jaar Alphen aan den Rijn in de huidige vorm. “Voor een vereniging als De Cascarvieten moet dat toch haalbaar zijn”, stellen ze. Deze viering zal in 2024 plaatsvinden, tien jaar na de fusie.

Op 13 februari, de laatste dag van dit carnavalsseizoen, zal de stadssleutel weer opgehaald worden. Dit wordt gedaan door wethouder Anouk Noordermeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.