Cascarvieten

Cascarvieten ontvangen sleutel van Castellum

Afgelopen weekend vond de officiële aftrap van het carnavalsseizoen plaats op de elfde van de elfde. Burgemeester Liesbeth Spies overhandigde zaterdag de sleutel van Castellum aan de Cascarvieten waardoor Alphen weer voor een paar maanden Castellum is.

Het feest begon al een dag eerder. Op vrijdag 10 november vond bij Avifauna een ware dinnernight plaats waar honderden gasten genoten van een heerlijk menu. Thomas Berge sloot het spektakel af.

Op zaterdag ging het carnavalsseizoen officieel van start. “Een groot aantal leden was naar het eigen onderkomen van de Cascarvieten gekomen om getuige te zijn van de overhandiging van de sleutel van Castellum”, aldus de Cascarvieten. Burgemeester Spies, beschermvrouw van de vereniging, overhandigde met enige twijfel de sleutel van de stad aan Prins Cascar LVI. “Ze had zich goed ingelezen want in het carnavaleske zuiden is het de gewoonte dit pas rond het grote carnavalsweekend te doen.”

Tijdens de toespraak werden de Cascarvieten gevraagd mee te denken over de viering van tien jaar Alphen aan den Rijn in de huidige vorm. “Voor een vereniging als De Cascarvieten moet dat toch haalbaar zijn”, stellen ze. Deze viering zal in 2024 plaatsvinden, tien jaar na de fusie.

Op 13 februari, de laatste dag van dit carnavalsseizoen, zal de stadssleutel weer opgehaald worden. Dit wordt gedaan door wethouder Anouk Noordermeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!