Cultuurpalet
Advertorial Cultuur

Castellum & Cultuurpalet verwelkomen bijna 6.000 leerlingen in theater

Maar liefst drie weken achter elkaar is Theater Castellum overdag gevuld met kinderen. Dankzij de samenwerking met Cees Verboom van Stichting Cultuurpalet ervaren duizenden leerlingen uit de groep 1 tot en met 6 komende weken de magie van theater.

Zo was van 20 tot en met 24 maart de Kleine zaal elke dag tot de nok gevuld met maar liefst 2.400 leerlingen uit groep 1 en 2 en hun ouders. Zij gingen los op de ritmes van DrumDrumDrum. Nog eens zo'n 2.400 leerlingen van groep 3 en 4 kunnen op 27, 28 en 29 maart genieten van de klassieker Junglebook in de Fonds Alpenzaal.

Als kers op de taart gaan de basisschoolleerlingen van groep 6 op 3 en 4 april a.s. naar de miniopera ‘de Barbier’; een bijzondere, moderne en spannende muziektheater voorstelling, gemaakt door Nieuwe Muziekschool Alphen. "Een prachtig voorbeeld van samenwerking in de gemeente Alphen aan den Rijn met als resultaat: rode konen, enthousiaste kinderen en een hoop reuring overdag in het Podium van de Stad: Theater Castellum!"


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.