Theater Castellum en Parktheater worden poppodia

Het voormalige poppodium Het Kasteel / jongerencentrum De Speaker aan de Concertweg wordt verkocht. Een motie van GroenLinks om de opbrengst te besteden aan noodzakelijke verbouwingen van het Parktheater en van Castellum werd donderdagavond aangenomen.

De gemeente heeft het voormalige gebouw van Het Kasteel en later De Speaker te koop gezet. Met de sluiting van het podium aan de Concertweg kwam een einde aan een jarenlange traditie van jongerencentra en -podia in Alphen met beroemde artiesten.  

René Driesen, fractieleider van GroenLinks, riep het gemeentebestuur op om de opbrengst (gedeeltelijk) te besteden aan zowel theater Castellum als het Parktheater. Deze gebouwen worden zodanig aangepast, dat popconcerten mogelijk worden. In Castellum wordt de kleine zaal beter geïsoleerd en het Parktheater krijgt een inschuifbare tribune, waardoor de zaal zowel voor films en toneel geschikt blijft, maar ook als poppodium met een dansvloer gebruikt kan worden. Castellum heeft al een inschuifbare tribune.

Zowel popconcerten als dancefeesten kunnen na deze aanpassingen in het centrum van de stad georganiseerd worden. Daarmee wordt voldaan aan een lang gekoesterde wens van jonger uitgaanspubliek en popliefhebbers van alle leeftijden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.