Ingezonden

Castellum JA1 is najaarskampioen

Het is gelukt! Het Alphense volleybalteam heeft het voor elkaar gekregen om in de wedstrijd van afgelopen vrijdag 26 november 3 sets te winnen. Hierdoor mag de ploeg zich officieel de winnaar van de Jongens A 2e Klasse D noemen. De teamgenoten hebben met 4-0 thuis gewonnen van SAS’70. Opluchting, vreugde en een op-en-top teamspirit: nog steeds genieten de volleyballers na.

Het kampioenschap: iedereen in het thuisveld wist dat het daarom draaide. Hierdoor was de spanning aan het begin voelbaar. Het kostte het team tijd om te wennen aan de wedstrijd, de omgeving en elkaar. Het hielp ook niet dat de spelers aan de andere kant van het veld zichtbaar verbeterd spel lieten zien. SAS’70 deed zijn uiterste best. Respect hiervoor.

Gelukkig herpakken de teamgenoten van Castellum zich al het hele seizoen goed. Aan het einde van de eerste set was de ploeg ingespeeld. Groei, zowel individueel als onderling, was te zien. Het werd de wedstrijd van de nieuwe kansen. Jaimy mocht in plaats van als spelverdeler, als passer-loper zijn steentje bijdragen. Samen met passer-loper Pascal maakten zij met behulp van goede setups van Luuk mooie aanvallen. Ook de middens kregen meer mogelijkheden. Voor het eerst dit seizoen kwamen de meeste aanvallen vanuit het midden. Tigo en Kjeld wisten de bal met gerichtheid op de vloer te plaatsen.

In de laatste set hing de spanning in de lucht. De schaal was misschien al binnen, maar de focus lag nu op het 4-0 beëindigen van de wedstrijd. SAS’70 kwam terug. 24-19: bal naar de tegenstander. ‘Side-out, Side-out!’ kwam vanaf de zijkant. Toen gebeurde het. Mid-achter Tigo ontving de bal, gaf een prachtige bovenhandse pass naar Luuk, met een mooie opzet naar mid-voor Kjeld, die de bal zo speelde dat hij net over de rand rolde op de vloer van de tegenstander. Het besef moest nog volgen: JA1 is kampioen!

Er staat nog een wedstrijd op de planning. Komende zaterdag 4 december om 11:00 uur speelt het team tegen Leython DC in Leiderdorp. De beslissing van de Nevobo of de wedstrijd door kan gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen, wordt afgewacht. Het kampioenschap kan in ieder geval alvast vanaf de bank gevierd worden!

In ‘Castellum JA1 “You Kick Ass”, doet Kjeld Werther uitgebreid verslag van het volleybal avontuur van de JA1. Zo hoef je geen bijzonder blok, scherpe service of adrenaline gevende aanval te missen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.