Ingezonden
Blog Sport

Castellum JA1 is najaarskampioen

Het is gelukt! Het Alphense volleybalteam heeft het voor elkaar gekregen om in de wedstrijd van afgelopen vrijdag 26 november 3 sets te winnen. Hierdoor mag de ploeg zich officieel de winnaar van de Jongens A 2e Klasse D noemen. De teamgenoten hebben met 4-0 thuis gewonnen van SAS’70. Opluchting, vreugde en een op-en-top teamspirit: nog steeds genieten de volleyballers na.

Het kampioenschap: iedereen in het thuisveld wist dat het daarom draaide. Hierdoor was de spanning aan het begin voelbaar. Het kostte het team tijd om te wennen aan de wedstrijd, de omgeving en elkaar. Het hielp ook niet dat de spelers aan de andere kant van het veld zichtbaar verbeterd spel lieten zien. SAS’70 deed zijn uiterste best. Respect hiervoor.

Gelukkig herpakken de teamgenoten van Castellum zich al het hele seizoen goed. Aan het einde van de eerste set was de ploeg ingespeeld. Groei, zowel individueel als onderling, was te zien. Het werd de wedstrijd van de nieuwe kansen. Jaimy mocht in plaats van als spelverdeler, als passer-loper zijn steentje bijdragen. Samen met passer-loper Pascal maakten zij met behulp van goede setups van Luuk mooie aanvallen. Ook de middens kregen meer mogelijkheden. Voor het eerst dit seizoen kwamen de meeste aanvallen vanuit het midden. Tigo en Kjeld wisten de bal met gerichtheid op de vloer te plaatsen.

In de laatste set hing de spanning in de lucht. De schaal was misschien al binnen, maar de focus lag nu op het 4-0 beëindigen van de wedstrijd. SAS’70 kwam terug. 24-19: bal naar de tegenstander. ‘Side-out, Side-out!’ kwam vanaf de zijkant. Toen gebeurde het. Mid-achter Tigo ontving de bal, gaf een prachtige bovenhandse pass naar Luuk, met een mooie opzet naar mid-voor Kjeld, die de bal zo speelde dat hij net over de rand rolde op de vloer van de tegenstander. Het besef moest nog volgen: JA1 is kampioen!

Er staat nog een wedstrijd op de planning. Komende zaterdag 4 december om 11:00 uur speelt het team tegen Leython DC in Leiderdorp. De beslissing van de Nevobo of de wedstrijd door kan gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen, wordt afgewacht. Het kampioenschap kan in ieder geval alvast vanaf de bank gevierd worden!

In ‘Castellum JA1 “You Kick Ass”, doet Kjeld Werther uitgebreid verslag van het volleybal avontuur van de JA1. Zo hoef je geen bijzonder blok, scherpe service of adrenaline gevende aanval te missen!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.