Advertorial Overige

Castellum zoekt leden WijkJury

Theater Castellum start vanaf september 2023 met twee WijkJury’s: WijkJury Jong en WijkJury Volwassenen. De jongeren wijkjury is, net als de volwassen wijkjury, bedoeld voor inwoners uit alle wijken van de gemeente die weinig of geen theaterervaring hebben, maar daar wel nieuwsgierig naar zijn.

Op deze manier hoopt Castellum mensen, die nog niet naar theater gaan, kennis te laten maken met de vele vormen van theater en ervoor te enthousiasmeren. De jury is vooral heel divers en bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden en verschillende culturele achtergronden.

Een WijkJury-lid bezoekt, onder begeleiding van de Creatief Producent van Castellum, tien gratis voorstellingen per seizoen. Na de voorstelling gaan zij in gesprek met acteurs en theatermakers tijdens een meet & greet. Aan het eind van het seizoen kiest de WijkJury Jong en de WijkJury Volwassenen hun favoriet: de Keuze van de WijkJury. De WijkJury’s bezoeken ook een aantal voorstellingen in Parkvilla om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van het aanbod in Alphen aan den Rijn.

Anne (WijkJury Purmerend) “Je ziet de voorstellingen met de hele groep, je krijgt hele leuke contacten met de andere mensen. Alles bij elkaar is het eigenlijk een cadeautje. Dus wanneer je de kans krijgt dit te doen, pak hem dan.”

Interesse? Meld je nu gratis aan!

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en nieuwsgierig naar theater? Meld je dan aan voor WijkJury Jong. Boven de 18? Meld je dan aan voor de WijkJury Volwassenen. Aanmelden kan via een mail aan Creatief Producent Annelies de Jeu via adejeu@theatercastellum.nl onder vermelding van je naam, korte motivatie en de wijk waarin je woont. Deelname en het bezoek aan de voorstellingen is gratis.


Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.