CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen aan den Rijn wil speeddaten met inwoners

Niet via beleidsdocumenten maar direct van de inwoners hun zorgen en ideeën aanhoren. Zo probeert het CDA Alphen aan den Rijn het gesprek aan te gaan met inwoners van de gemeente. Het CDA in Alphen aan den Rijn is een laagdrempelig toegankelijke fractie. In de afgelopen jaren organiseerde de fractie koffiemomenten, inloopspreekuren, werkbezoeken en nu dus speeddates.

Om op die manier actief in contact te staan met de samenleving, inwoners en ondernemers. Een op een in gesprek gaan op inhoud of gewoon gezellig voor een kopje koffie langskomen. Met de speeddates kunnen inwoners met elk initiatief, zorg, probleem of idee voorbijkomen.

Binnen de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is het CDA een van de luidste stemmen die oproept tot een gemeente die vergadert en aanwezig is ‘op locatie’. “We zien al dat de gebiedsadviseurs frequent in de wijken of dorpen aanwezig zijn, en ook de gemeenteraad vergadert op locatie of legt werkbezoeken af, daar worden binnenkort ook inloopspreekuren met de raad aan toegevoegd.”, aldus van CDA-fractievoorzitter Jeroen van Gool.

“Het is van belang dat alle inwoners van onze gemeente zich gehoord en vertegenwoordigd voelen - in Alphen aan den Rijn, maar juist ook in de andere kernen”, merkt fractievoorzitter Jeroen van Gool (CDA) op. Met inloopavonden in de hele gemeente nam het CDA Alphen aan den Rijn hierin al meerdere jaren het voortouw. “Iedereens aanwezigheid wordt gewaardeerd en naar iedereen wordt geluisterd. Tot nu toe zijn er echt goede ideeën voorbijgekomen. Ook komt het voor dat mensen het niet eens zijn met de voorstellen, of andere verwachtingen hebben van wat mogelijk is. Dan is het juist goed om door te vragen en erachter te komen waar de onvrede vandaan komt. Juist ook om te kijken hoe we hier als gemeente iets aan kunnen doen.”

“Dicht bij de inwoners en zijn/haar problemen aanhoren is altijd een van onze prioriteiten geweest”, zo zegt de 43-jarige fractievoorzitter uit Hazerswoude-Dorp. “Met zijn allen in het gemeentehuis blijven zitten zal niks oplossen en alleen maar afstand tussen inwoner en overheid creëren. Wij gaan graag het gesprek aan; met iedereen.” Het CDA Alphen aan den Rijn organiseert de eerste speeddate-avond op 5 juni om 19:00 uur bij de Vermeulen Groep aan de Hoogeveenseweg 4 in Hazerswoude-Dorp.


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.