CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen aan den Rijn wil speeddaten met inwoners

Niet via beleidsdocumenten maar direct van de inwoners hun zorgen en ideeën aanhoren. Zo probeert het CDA Alphen aan den Rijn het gesprek aan te gaan met inwoners van de gemeente. Het CDA in Alphen aan den Rijn is een laagdrempelig toegankelijke fractie. In de afgelopen jaren organiseerde de fractie koffiemomenten, inloopspreekuren, werkbezoeken en nu dus speeddates.

Om op die manier actief in contact te staan met de samenleving, inwoners en ondernemers. Een op een in gesprek gaan op inhoud of gewoon gezellig voor een kopje koffie langskomen. Met de speeddates kunnen inwoners met elk initiatief, zorg, probleem of idee voorbijkomen.

Binnen de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is het CDA een van de luidste stemmen die oproept tot een gemeente die vergadert en aanwezig is ‘op locatie’. “We zien al dat de gebiedsadviseurs frequent in de wijken of dorpen aanwezig zijn, en ook de gemeenteraad vergadert op locatie of legt werkbezoeken af, daar worden binnenkort ook inloopspreekuren met de raad aan toegevoegd.”, aldus van CDA-fractievoorzitter Jeroen van Gool.

“Het is van belang dat alle inwoners van onze gemeente zich gehoord en vertegenwoordigd voelen - in Alphen aan den Rijn, maar juist ook in de andere kernen”, merkt fractievoorzitter Jeroen van Gool (CDA) op. Met inloopavonden in de hele gemeente nam het CDA Alphen aan den Rijn hierin al meerdere jaren het voortouw. “Iedereens aanwezigheid wordt gewaardeerd en naar iedereen wordt geluisterd. Tot nu toe zijn er echt goede ideeën voorbijgekomen. Ook komt het voor dat mensen het niet eens zijn met de voorstellen, of andere verwachtingen hebben van wat mogelijk is. Dan is het juist goed om door te vragen en erachter te komen waar de onvrede vandaan komt. Juist ook om te kijken hoe we hier als gemeente iets aan kunnen doen.”

“Dicht bij de inwoners en zijn/haar problemen aanhoren is altijd een van onze prioriteiten geweest”, zo zegt de 43-jarige fractievoorzitter uit Hazerswoude-Dorp. “Met zijn allen in het gemeentehuis blijven zitten zal niks oplossen en alleen maar afstand tussen inwoner en overheid creëren. Wij gaan graag het gesprek aan; met iedereen.” Het CDA Alphen aan den Rijn organiseert de eerste speeddate-avond op 5 juni om 19:00 uur bij de Vermeulen Groep aan de Hoogeveenseweg 4 in Hazerswoude-Dorp.


Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.