CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen van alle markten thuis voor en mét lokaal betrokken inwoners

De kieslijst van het CDA bij de gemeente is ingeleverd. De partij heeft een gevarieerde lijst die laat zien dat het de brede middenpartij is die van links tot rechts diepe wortels heeft in zowel Alphen-Stad als in onze mooie wijken en dorpen.

Opvallend is de diversiteit aan mensen en de brede vertegenwoordiging in allerlei functies en door heel Alphen heen. Boeren, tuinders en andere ondernemers, docenten, politiemensen, juristen en fiscalisten, beleidsmakers, mediadeskundigen, studenten, vakmensen en andere harde werkers. Het CDA is van alle markten thuis en staat garant voor een brede volksvertegenwoordiging.

Op nummer 1 staat de politiek door de wol geverfde nieuwe lijsttrekker Jeroen van Gool (Hazerswoude). Als plaatsvervangend fractievoorzitter en directeur van de landelijke Wethoudersvereniging kent hij de democratie van binnen en buiten. “Als betrokken inwoner wil ik verbinden, verantwoordelijkheid nemen, verschillen overbruggen en met optimisme samenwerken voor de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart, daar ga ik voor."

Op nummer 2 de bekende Boskoopse Helma van der Louw. Zij is een ervaren politieke kracht die midden tussen de mensen staat en zich als ondernemer en buurtgenoot al jaren inzet voor kernenbeleid, met een speciale plek voor Boskoop. “Iedereen moet zich gehoord en thuis voelen."

Op nummer 3 de bekende Alphense ondernemer Winfried Ponsioen. Sinds vorig jaar is hij geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en is hij actief bezig met de ruimte en economie (wonen&werken). Hij zet zich in om het betaalbaar wonen voor jonge mensen weer mogelijk te maken. “De gemeente kan wel wat meer ondernemersgeest, snelheid en transparantie gebruiken, dat voeg ik graag toe."

Op nummer 4 Floris Out, jong en ondernemend (25 jaar) uit Hazerswoude-Dorp. Hij valt op door zijn aanpakkersmentaliteit, tact en natuurlijk leiderschap. “De komende jaren wil ik me inzetten voor het duurzamer maken en innoveren van deze geweldige gemeente met behulp van de Greenport en de agrariërs, om ervoor te zorgen dat deze gemeente een nog betere plek wordt om in op te groeien.”

Op nummer 5 de docent en teamleider Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen. Zij heeft als nieuwkomer al snel laten zien dat ze niet alleen een muzikaal en organisatietalent is, maar ook politiek veel kwaliteit heeft. Als commissielid sociaal en maatschappelijk domein zet zij zich in voor alle mensen, in het bijzonder die extra zorg nodig hebben en stimuleert ze het verenigingsleven. Haar drive: “Ik geloof dat er voor iedereen plek is in onze samenleving en dat we het SAMEN mogen DOEN."

Verder op de lijst de bekende fractieleden Mark Vermeulen (Alphen/opgegroeid in Zwammerdam), Henk Oostdam (Boskoop), Marco de Goede (Alphen) en de jongste kandidaat Marise van ’t Wout (23, uit Boskoop).

De lijstduwers zijn de ‘nestors’ Marjon Verkleij (Alphen), Han de Jager (Boskoop) en Kees van Velzen (Benthuizen). Onder het motto: Samen leven is samen doen blijven ook zij zich als deskundige adviseurs van harte inzetten voor het beste resultaat voor Alphen en onze mooie wijken en dorpen.

cda alphen verkiezingen lijst.png


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.