CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen van alle markten thuis voor en mét lokaal betrokken inwoners

De kieslijst van het CDA bij de gemeente is ingeleverd. De partij heeft een gevarieerde lijst die laat zien dat het de brede middenpartij is die van links tot rechts diepe wortels heeft in zowel Alphen-Stad als in onze mooie wijken en dorpen.

Opvallend is de diversiteit aan mensen en de brede vertegenwoordiging in allerlei functies en door heel Alphen heen. Boeren, tuinders en andere ondernemers, docenten, politiemensen, juristen en fiscalisten, beleidsmakers, mediadeskundigen, studenten, vakmensen en andere harde werkers. Het CDA is van alle markten thuis en staat garant voor een brede volksvertegenwoordiging.

Op nummer 1 staat de politiek door de wol geverfde nieuwe lijsttrekker Jeroen van Gool (Hazerswoude). Als plaatsvervangend fractievoorzitter en directeur van de landelijke Wethoudersvereniging kent hij de democratie van binnen en buiten. “Als betrokken inwoner wil ik verbinden, verantwoordelijkheid nemen, verschillen overbruggen en met optimisme samenwerken voor de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart, daar ga ik voor."

Op nummer 2 de bekende Boskoopse Helma van der Louw. Zij is een ervaren politieke kracht die midden tussen de mensen staat en zich als ondernemer en buurtgenoot al jaren inzet voor kernenbeleid, met een speciale plek voor Boskoop. “Iedereen moet zich gehoord en thuis voelen."

Op nummer 3 de bekende Alphense ondernemer Winfried Ponsioen. Sinds vorig jaar is hij geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en is hij actief bezig met de ruimte en economie (wonen&werken). Hij zet zich in om het betaalbaar wonen voor jonge mensen weer mogelijk te maken. “De gemeente kan wel wat meer ondernemersgeest, snelheid en transparantie gebruiken, dat voeg ik graag toe."

Op nummer 4 Floris Out, jong en ondernemend (25 jaar) uit Hazerswoude-Dorp. Hij valt op door zijn aanpakkersmentaliteit, tact en natuurlijk leiderschap. “De komende jaren wil ik me inzetten voor het duurzamer maken en innoveren van deze geweldige gemeente met behulp van de Greenport en de agrariërs, om ervoor te zorgen dat deze gemeente een nog betere plek wordt om in op te groeien.”

Op nummer 5 de docent en teamleider Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen. Zij heeft als nieuwkomer al snel laten zien dat ze niet alleen een muzikaal en organisatietalent is, maar ook politiek veel kwaliteit heeft. Als commissielid sociaal en maatschappelijk domein zet zij zich in voor alle mensen, in het bijzonder die extra zorg nodig hebben en stimuleert ze het verenigingsleven. Haar drive: “Ik geloof dat er voor iedereen plek is in onze samenleving en dat we het SAMEN mogen DOEN."

Verder op de lijst de bekende fractieleden Mark Vermeulen (Alphen/opgegroeid in Zwammerdam), Henk Oostdam (Boskoop), Marco de Goede (Alphen) en de jongste kandidaat Marise van ’t Wout (23, uit Boskoop).

De lijstduwers zijn de ‘nestors’ Marjon Verkleij (Alphen), Han de Jager (Boskoop) en Kees van Velzen (Benthuizen). Onder het motto: Samen leven is samen doen blijven ook zij zich als deskundige adviseurs van harte inzetten voor het beste resultaat voor Alphen en onze mooie wijken en dorpen.

cda alphen verkiezingen lijst.png


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.