CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA Alphen van alle markten thuis voor en mét lokaal betrokken inwoners

De kieslijst van het CDA bij de gemeente is ingeleverd. De partij heeft een gevarieerde lijst die laat zien dat het de brede middenpartij is die van links tot rechts diepe wortels heeft in zowel Alphen-Stad als in onze mooie wijken en dorpen.

Opvallend is de diversiteit aan mensen en de brede vertegenwoordiging in allerlei functies en door heel Alphen heen. Boeren, tuinders en andere ondernemers, docenten, politiemensen, juristen en fiscalisten, beleidsmakers, mediadeskundigen, studenten, vakmensen en andere harde werkers. Het CDA is van alle markten thuis en staat garant voor een brede volksvertegenwoordiging.

Op nummer 1 staat de politiek door de wol geverfde nieuwe lijsttrekker Jeroen van Gool (Hazerswoude). Als plaatsvervangend fractievoorzitter en directeur van de landelijke Wethoudersvereniging kent hij de democratie van binnen en buiten. “Als betrokken inwoner wil ik verbinden, verantwoordelijkheid nemen, verschillen overbruggen en met optimisme samenwerken voor de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart, daar ga ik voor."

Op nummer 2 de bekende Boskoopse Helma van der Louw. Zij is een ervaren politieke kracht die midden tussen de mensen staat en zich als ondernemer en buurtgenoot al jaren inzet voor kernenbeleid, met een speciale plek voor Boskoop. “Iedereen moet zich gehoord en thuis voelen."

Op nummer 3 de bekende Alphense ondernemer Winfried Ponsioen. Sinds vorig jaar is hij geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en is hij actief bezig met de ruimte en economie (wonen&werken). Hij zet zich in om het betaalbaar wonen voor jonge mensen weer mogelijk te maken. “De gemeente kan wel wat meer ondernemersgeest, snelheid en transparantie gebruiken, dat voeg ik graag toe."

Op nummer 4 Floris Out, jong en ondernemend (25 jaar) uit Hazerswoude-Dorp. Hij valt op door zijn aanpakkersmentaliteit, tact en natuurlijk leiderschap. “De komende jaren wil ik me inzetten voor het duurzamer maken en innoveren van deze geweldige gemeente met behulp van de Greenport en de agrariërs, om ervoor te zorgen dat deze gemeente een nog betere plek wordt om in op te groeien.”

Op nummer 5 de docent en teamleider Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen. Zij heeft als nieuwkomer al snel laten zien dat ze niet alleen een muzikaal en organisatietalent is, maar ook politiek veel kwaliteit heeft. Als commissielid sociaal en maatschappelijk domein zet zij zich in voor alle mensen, in het bijzonder die extra zorg nodig hebben en stimuleert ze het verenigingsleven. Haar drive: “Ik geloof dat er voor iedereen plek is in onze samenleving en dat we het SAMEN mogen DOEN."

Verder op de lijst de bekende fractieleden Mark Vermeulen (Alphen/opgegroeid in Zwammerdam), Henk Oostdam (Boskoop), Marco de Goede (Alphen) en de jongste kandidaat Marise van ’t Wout (23, uit Boskoop).

De lijstduwers zijn de ‘nestors’ Marjon Verkleij (Alphen), Han de Jager (Boskoop) en Kees van Velzen (Benthuizen). Onder het motto: Samen leven is samen doen blijven ook zij zich als deskundige adviseurs van harte inzetten voor het beste resultaat voor Alphen en onze mooie wijken en dorpen.

cda alphen verkiezingen lijst.png


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.