CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA: Een rechtvaardige en solidaire gemeente

Het CDA Alphen aan den Rijn wenst jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Fractievoorzitter Jeroen van Gool neemt jullie mee in een terugblik op 2023 en een vooruitblik op het komende jaar.

"Beste inwoners van Alphen aan den Rijn,

Het CDA is de volkspartij van het midden, midden tussen de mensen, zoals ook de huidige fractieleden midden in de samenleving staan. Ook vandaag hebben we een politiek nodig die kiest voor samenwerken, voor het algemeen belang boven eigenbelang, want het gaat pas echt goed met Nederland, als het met iedereen goed gaat.

Wij kiezen voor waarden gedreven politiek, want waarden verbinden ons. Ze leggen de verbinding tussen stad en platteland, rijk en arm, jong en oud. Onze uitgangspunten, zoals rentmeesterschap, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en publieke gerechtigheid, vormen ons kompas. Bij nieuwe vraagstukken kun je van het CDA verwachten dat we oplossingen zoeken vanuit deze uitgangspunten.

En dat is ook hoe wij dat in Alphen aanpakken, door samen te doen!

In 2023 heeft de CDA-fractie in Alphen aan den Rijn actief de rol van volksvertegenwoordiger vervuld door nauw contact te onderhouden met de samenleving. Terugblikkend op het jaar tonen zij betrokkenheid bij essentiële thema's, zoals sociaal domein, armoedebestrijding, woningbouw, duurzaamheidsopgave, het buitengebied, en de opvang van vluchtelingen.

De fractie heeft ingezet op laagdrempelige toegankelijkheid voor inwoners via inloopspreekuren en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Belangrijke initiatieven omvatten veranderingen in het sociaal domein, zoals de oprichting van een BV voor Jeugd- en gezinshulp, en armoedebestrijdingsmaatregelen, zoals het Actiefonds Armoede.

Op het gebied van woningbouw zijn diverse projecten gestart, waaronder de transformatie van locaties en de realisatie van tijdelijke woningen. Duurzaamheid staat hoog op de agenda, met investeringen in klimaatadaptatie en circulaire maatregelen.

In het buitengebied wordt ingezet op diverse fronten, waaronder biodiversiteit, duurzame energie, en recreatie. De gemeente heeft ook flexwoningen aangeschaft voor de opvang van vluchtelingen.

Vooruitkijkend naar 2024, belooft de CDA-fractie voortzetting van hun inzet voor een rechtvaardige en solidaire gemeente. Ze benadrukken het belang van gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap, met aandacht voor een nieuwe BV voor Jeugd en Gezin, de Omgevingswet, en een midterm review van de begroting. Het CDA blijft openstaan voor de samenleving, met voortzetting van inloopspreekuren en nodigt inwoners uit tot actief contact.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen bouwen we aan een Alphen aan den Rijn waar het goed is voor iedereen. Want Samen Leven is Samen Doen!

Een voorspoedig 2024 toegewenst!

Met vriendelijke groet,

namens de CDA fractie in Alphen aan den Rijn

Jeroen van Gool, Fractievoorzitter."


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.