CDA
Advertorial Politiek plein

CDA-Fractievoorzitter Jeroen van Gool blikt terug op twee vruchtbare jaren in de Alphense gemeenteraad

In een tijd waarin lokale politiek een cruciale rol speelt in het vormgeven van de leefomgeving van haar inwoners, heeft het CDA Alphen aan den Rijn onder leiding van fractievoorzitter Jeroen van Gool zich ingezet voor een bloeiende en betrokken gemeenschap. “Met goede connecties met inwoners uit alle kernen als fundament, hebben de afgelopen twee jaar een periode van uitdagende maar ook hoopvolle ontwikkelingen gekend”, aldus van Gool.

Een centraal thema in het werk van het CDA Alphen aan den Rijn was de gebiedsgerichte aanpak, een benadering die de lokale gemeenschap in het hart van het beleid plaatst. Van Gool benadrukt het belang van deze aanpak: "De kracht van onze gemeenschap ligt in de verscheidenheid en veerkracht van haar dorpen en wijken. Door te luisteren naar de behoeften en zorgen van onze inwoners en deze te vertalen naar beleidsmaatregelen, versterken we niet alleen de lokale gemeenschap, maar verhogen we ook de effectiviteit en relevantie van ons werk in de raad."

Woningbouw

Een van de meest tastbare resultaten van deze gebiedsgerichte aanpak is de bevordering van woningbouwprojecten binnen de gemeente. Met een groeiende behoefte aan betaalbare huisvesting hebben het CDA en haar partners zich ingezet om deze uitdaging aan te gaan. "Woningbouw is meer dan alleen het neerzetten van huizen; het is het bouwen aan gemeenschappen en het creëren van een thuis voor onze inwoners", aldus Van Gool. Door samen te werken met lokale belanghebbenden en het faciliteren van constructieve gesprekken met regionale en landelijke instanties, heeft het CDA concrete vooruitgang geboekt bij het realiseren en bij te dragen van diverse woningbouwinitiatieven.

“Het CDA heeft zich hierbij steeds hard ingezet voor woningbouw in de Gnephoek en daarover ook contacten onderhouden met de Tweede Kamer en de provincie. Het is daardoor goed om te zien dat hier nu eindelijk de zo felbegeerde woningbouw in zicht is. Dit is echt een prestatie van ‘samen doen’. Evenals de 91 tijdelijke woningen voor starters en alleenstaanden aan de Zaagmolenweg die afgelopen jaar in gebruik zijn genomen. Dit naar aanleiding van het initiatiefvoorstel dat ik namens het CDA in de vorige periode indiende en unaniem door de raad is aangenomen.”

Investering

Naast de focus op concrete projecten, heeft het CDA ook geïnvesteerd in het versterken van vertrouwen en fatsoen in de gemeentelijke processen. Van Gool wijst op het belang van duidelijke communicatie en respectvolle omgangsvormen als essentiële pijlers voor een gezonde relatie tussen de gemeente en haar inwoners. "Het is van cruciaal belang dat we een open en eerlijke dialoog voeren, waarbij iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt", aldus Van Gool.

Terwijl Van Gool terugblikt op de afgelopen twee jaar, richt hij ook zijn blik op de toekomst van Alphen aan den Rijn. Met nog twee jaar te gaan in deze raadsperiode, blijft het CDA zich inzetten voor een gemeente die schoon, heel, veilig, groen en betaalbaar is. "We moeten actief grip houden op onze financiën om ervoor te zorgen dat we onze voorzieningen kunnen handhaven en de lasten voor onze inwoners kunnen beperken", benadrukt Van Gool. "Door samen te werken met alle belanghebbenden en met oog voor de behoeften van onze gemeenschap, streven we naar een welvarende en leefbare toekomst voor Alphen aan den Rijn."


Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.