CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA-initiatief 'snelheidsmeterspaarpot' binnenkort getest

Het CDA Alphen aan den Rijn is verheugd dat er binnenkort een proef zal worden gestart met de zogenaamde 'snelheidsmeterspaarpot'. Dit voorstel is gekomen naar aanleiding van een motie van CDA-raadscommissielid Mark Vermeulen.

“Eerder is aangetoond dat bewoners van een wijk of straat vaak ook diegene zijn die te hard rijden. Met deze meters kunnen we er samen voor zorgen dat een straat veiliger én leefbaarder wordt” vertelt Mark Vermeulen. Met dit initiatief wordt het rijden van een juiste snelheid beloond in plaats van beboet. Bij elk voertuig dat de juiste snelheid rijdt, wordt er geld gespaard voor een project in de gemeente Alphen aan den Rijn.“Niet beboeten maar belonen en hiermee gedragsverandering en bewustwording creëren" aldus CDA-Raadslid Helma van der Louw. Het CDA Alphen aan den Rijn is ervan overtuigd dat dit initiatief zal bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie in onze gemeente. We kijken uit naar de resultaten van de proef en hopen dat dit een stap zal zijn in de goede richting voor de verkeersveiligheid van onze inwoners.

“Deze meters moeten ingezet worden op wegen waar dit gezien de verkeerssituatie ook realistisch is. Dus een rechte weg binnen de bebouwde kom zonder verkeersremmende objecten is dan minder logisch. Laat inwoners hier vooral over meedenken.” Voegt raadscommissielid Mark Vermeulen toe.Wethouder Relus Breeuwsma (CDA) heeft de aangenomen motie uitgewerkt en er komt nu een raadsvoorstel om vijf locaties aan te wijzen waar deze snelheidsmeterspaarpot' kan worden ingezet.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.