CDA Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

CDA-initiatief 'snelheidsmeterspaarpot' binnenkort getest

Het CDA Alphen aan den Rijn is verheugd dat er binnenkort een proef zal worden gestart met de zogenaamde 'snelheidsmeterspaarpot'. Dit voorstel is gekomen naar aanleiding van een motie van CDA-raadscommissielid Mark Vermeulen.

“Eerder is aangetoond dat bewoners van een wijk of straat vaak ook diegene zijn die te hard rijden. Met deze meters kunnen we er samen voor zorgen dat een straat veiliger én leefbaarder wordt” vertelt Mark Vermeulen. Met dit initiatief wordt het rijden van een juiste snelheid beloond in plaats van beboet. Bij elk voertuig dat de juiste snelheid rijdt, wordt er geld gespaard voor een project in de gemeente Alphen aan den Rijn.“Niet beboeten maar belonen en hiermee gedragsverandering en bewustwording creëren" aldus CDA-Raadslid Helma van der Louw. Het CDA Alphen aan den Rijn is ervan overtuigd dat dit initiatief zal bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie in onze gemeente. We kijken uit naar de resultaten van de proef en hopen dat dit een stap zal zijn in de goede richting voor de verkeersveiligheid van onze inwoners.

“Deze meters moeten ingezet worden op wegen waar dit gezien de verkeerssituatie ook realistisch is. Dus een rechte weg binnen de bebouwde kom zonder verkeersremmende objecten is dan minder logisch. Laat inwoners hier vooral over meedenken.” Voegt raadscommissielid Mark Vermeulen toe.Wethouder Relus Breeuwsma (CDA) heeft de aangenomen motie uitgewerkt en er komt nu een raadsvoorstel om vijf locaties aan te wijzen waar deze snelheidsmeterspaarpot' kan worden ingezet.


Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.