CDA

CDA over Beter Bereikbaar Gouwe

In de commissie van 2 december, de raadsvergaderingen van 16 en 17 december, maar ook de afgelopen jaren is veel gesproken over de verkeersproblematiek rond provinciale wegen in onze gemeente. In het bijzonder de N207 bij Boskoop en de N209 bij Hazerswoude. Helma van der Louw en Jeroen van Gool zetten zich samen al deze tijd onverkort in om goede oplossingen voor deze problemen te vinden. 

De provincie heeft een groot programma opgesteld om de verkeersproblematiek te verlichten; Beter Bereikbaar Gouwe. Maar zoals vaak bij verkeersmaatregelen, kleven daar voor- en nadelen aan.
 
De grootste discussie ging tijdens de laatste vergadering over twee wegvarianten die Boskoop aan de noordkant met de N11 moeten verbinden, ten westen van de Gouwe; de zogeheten W20 varianten. Sommige partijen wilden deze volledig van tafel hebben, maar het CDA gaf aan dat je dit niet op voorhand moet doen, omdat delen van deze wegen in het zoekgebied van de tweede oeververbinding liggen. “Als je nu zegt dat je die weg niet wilt aanleggen, maar er straks wel een brug of tunnel neerlegt, heb je een doodlopende brug, omdat er geen weg naartoe mag lopen”, aldus Jeroen van Gool.
 
Daarom heeft het CDA gepleit voor het naar voren halen van de studie naar een tweede oeververbinding, en voor de verbinding van deze brug met bestaande of nieuwe wegen niet te kijken naar de noordelijke verbinding met de N11 aan de westkant van de Gouwe. En het zoekgebied van de tweede oeververbinding aan te passen, zodat het betwiste deel van de W20 varianten buiten het zoekgebied vallen. Tijdens de schorsing van de digitale vergadering heeft Jeroen van Gool een tekening opgesteld van wat hij bedoelde en gedeeld met de andere fracties. Hierdoor vallen de W20 varianten nagenoeg niet meer in het zoekgebied van de tweede oeververbinding en is het probleem uit de lucht. Deze tekening is opgenomen in een amendement die daarna unaniem door de raad is aangenomen.
 
Het CDA vindt het erg mooi om te zien dat met het oog op het algemeen belang de raad unaniem heeft besloten. "Dat is een compliment naar alle partijen in de gemeenteraad en een mooi voorbeeld van hoe er in de politiek gewerkt kan worden aan een besluit met breed draagvlak, ook als de belangen aanvankelijk ver uit elkaar lijken te liggen."

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.