CDA Alphen aan den Rijn

CDA raadslid Vanessa Scholtens stapt over naar VVD

Vanessa Scholtens heeft per direct de fractie van CDA Alphen aan den Rijn verlaten. Zij kan zich niet vinden in haar positie op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Scholtens sluit zich aan bij de VVD.

“Vanessa heeft aangegeven de functie niet langer uit te kunnen oefenen voor het CDA vanwege een verschil van inzicht over haar plek op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen 2022”, meldt het bestuur van CDA Alphen aan den Rijn.

“Het bestuur heeft door middel van een selectiecommissie een kandidatenlijst samengesteld met een goede balans tussen stad en kernen, man en vrouw, nieuwe en bestaande kandidaten. Dit is een zorgvuldig afwegingsproces geweest. De lijst is voorgedragen aan de leden van het CDA en heeft instemming gekregen op de ALV.”

Het proces heeft voor Vanessa geresulteerd in een zesde positie op de lijst, waarin zij zich niet kan vinden. “We hebben met Vanessa hier verschillende gesprekken over gevoerd. Het leek erop dat we elkaar in deze gesprekken gevonden hadden. Zij zou zich terugtrekken als kandidaat, maar wel haar raadsperiode tot maart afmaken. Helaas heeft ze nu alsnog besloten om per direct de fractie te verlaten en de overstap naar de VVD te maken. Uiteraard betreuren we deze gang van zaken”, aldus CDA Alphen aan den Rijn.

Vanessa was woordvoerder op het sociaal domein en heeft zich met name ingezet voor de jeugd, sport en diversiteit. “We danken haar voor haar inzet de afgelopen jaren en wensen haar succes in haar verdere loopbaan.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:22

Mobiel vaccinatieteam komt naar Moskee El Fath

Deze week staan er weer pop-up locaties in de regio van GGD Hollands Midden. Op vrijdag 3 december staat het mobiele vaccinatieteam bij Moskee El Fath in Alphen aan den Rijn.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:29

GGD waarschuwt voor valse e-mails over verplichte boosterprik

Pas op voor valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland. Daarvoor waarschuwt de GGD vandaag. Er zijn namelijk valse e-mails in omloop waarin staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik moet krijgen.