Pixabay

Celstraf, contactverbod, begeleiding en geldboete voor bedreigen en slaan Alphense restauranteigenaar

Een 23-jarige Syriër uit Alphen is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf, een contactverbod, een geldboete en hij krijgt begeleiding bij het leren van Nederlandse normen en waarden. Dit kreeg hij opgelegd omdat hij zijn oude werkgever heeft geslagen en diens vrouw heeft bedreigd.

De verdachte was werkzaam bij een restaurant in Alphen, waar hij naar eigen zeggen € 6 per uur verdiende. In mei gingen de eigenaar van de zaak en de werknemer met elkaar op de vuist. Hierbij liep de werkgever een hoofdwond op. De werkgever hoefde hiervoor niet naar het ziekenhuis, maar sloot zijn restaurant wel een paar dagen omdat hij bang was voor de verdachte. Dit kostte hem bijna € 4000. De verdachte zou ook hebben gedreigd om zoutzuur over de vrouw van zijn werkgever heen te gooien en haar kinderen te ontvoeren.

Mishandeling en bedreiging
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Syriër van mishandeling en bedreiging van de restauranthouder en diens vrouw. Ook wordt hij ervan verdacht een ambtenaar van de gemeente te hebben bedreigd. Tegen een collega van de ambtenaar zou hij hebben gezegd dat hij de ambtenaar dood wilde hebben. Hiervan deed de chef van de ambtenaar aangifte.

De verdachte claimt dat hij heeft gezegd dat het niet slim was om de ambtenaar iets aan te doen, aangezien hij dan geen uitkering zou krijgen. Dit zou verkeerd zijn opgevat omdat de verdachte de Nederlandse taal niet goed beheerst en een ander besef van waarden en normen heeft. De verdachte zegt zelf dat hij alleen maar zwart wordt gemaakt. De meeste beschuldigingen ontkende hij tijdens de zitting.

Rechtszaak
Tijdens de rechtszaak moest de verdachte veel huilen, meldt het Leidsch Dagblad. De tolk bleef zakdoekjes aanreiken. Toen de rechter zich terugtrok, voerden de ruziemakers een gesprek in het Syrisch. De tolk zei dat ze vriendelijk tegen elkaar praatte. Een agent van de parketpolitie greep vervolgens in en meldde de ruziemakers dat zij in de rechtbank Nederlands tegen elkaar moesten spreken.

De verdachte heeft al 13 dagen vastgezeten voor zijn vergrijp. De reclassering en de psychiater lieten tijdens de zitting weten dat dit hem geen goed heeft gedaan, omdat hij er suïcidale gedachten van kreeg. Daarom lieten de reclassering en de psychiater weten dat ze een behandeling van de verdachte op zijn plaats vinden, zodat hij een lesje normen en waarden in Nederland kan krijgen. Het OM deelt deze mening.  

De rechter achtte de bedreiging van de ambtenaar niet voldoende bewezen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.