Josh Walet

Chauffeur vrachtwagen reed onder invloed en krijgt rijverbod opgelegd

Op vrijdagavond 19 februari belandde een vrachtwagen in de berm op de N207 tussen Boskoop en Alphen. De politie laat nu weten dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde en een rijverbod opgelegd heeft gekregen.

De politie kreeg vrijdagavond een melding binnen dat er een vrachtwagen van de weg was geraakt en mogelijk met een klapband boven de sloot zou hangen. Daarom kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Het bleek inderdaad te gaan om een eenzijdig ongeval van een vrachtwagen die bijna in de sloot terecht was gekomen. De chauffeur had geen verwoningen en kwam dus met de schrik vrij.

“Ter plaatse verklaarde de bestuurder dat hij plots had moet remmen voor een ander voertuig en daardoor van de weg was geraakt. Wij kregen echter het vermoeden dat er nog iets anders een rol had gespeeld”, zo zegt de politie. Een A indicatie bij de blaastest bevestigde dit vermoeden. Hierop werd de chauffeur meegenomen naar het politiebureau voor een verdere ademanalyse. Daar blies hij uiteindelijk 426 ug/l, terwijl een maximum van 220 ug/l is toegestaan. Hierop kreeg de chauffeur dan ook een rijverbod en een proces-verbaal.   

munneke.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.