Archieffoto

Chris Snatersen wordt de nieuwe hoofdtrainer van AVV Alphen

Interim trainer Albert Bos vertrekt per 1 januari 2023 bij AVV Alphen. Hij volgde tijdelijk Rob de Lange op. ‘Kind van de club’ Chris Snatersen (38) is aangewezen als de nieuwe trainer van het eerste elftal van AVV Alphen.

Snatersen heeft een contract getekend tot medio 2024. Cesar de Kuijer, die in het verleden bij vv Sportief al eerder samenwerkte met de nieuwe hoofdtrainer, zal hem hierbij gaan assisteren. Het bestuur van AVV Alphen laat weten zeer verheugd te zijn met de komst van ‘kind van de club’ Chris Snatersen.

“Chris is hier als spelertje van 6 jaar oud begonnen in de F-jes en heeft daarna in alle selectieteams gespeeld, zowel in de jeugd als bij de senioren. Nadat hij was gestopt met actief voetballen, is Chris bij onze vereniging als trainer aan de slag gegaan. Eerst als jeugdtrainer, later ook als trainer van het tweede team en uiteindelijk als assistent van de toenmalige hoofdtrainer Erwin van der Zee. Het is geweldig dat we Chris nu als hoofdtrainer van AVV Alphen mogen presenteren”, aldus voorzitter Martin van Randeraat.

Trainersloopbaan

Na zijn periode bij AVV Alphen heeft Chris zijn trainersloopbaan vervolgd bij ESTO, waar hij zijn trainersdiploma UEFA B heeft behaald. Vervolgens is hij als hoofdtrainer aangesteld bij vv Sportief (twee jaar) en later bij sv Zevenhoven (vijf jaar). “Ik had besloten om na het vertrek bij Zevenhoven een sabbatical te nemen om tijd vrij te maken voor mijn jonge gezin. Maar toen ik las van de zoektocht naar een nieuwe trainer, begon er bij mij al wel weer wat te kriebelen. Zo’n drie weken geleden werd ik gebeld door Joop Lankhaar (bestuurslid voetbalzaken AVV Alphen, red.) en werd ik uitgenodigd voor een afspraak. We zijn uitgebreid met elkaar in gesprek gegaan en ik moet eerlijk zeggen dit een prettig en open gesprek was waarin een eerlijk verhaal werd verteld. Hierdoor was ik er al vrij snel uit dat ik het gewoon moest doen.”

Actief zijn in 3de klasse

De doelstelling van AVV Alphen is om ook volgend seizoen actief te zijn in de zaterdag 3de klasse. Van Randeraat: “Dat zal op zichzelf nog een behoorlijke klus worden, aangezien de onderste drie van de competitie rechtstreeks degraderen en de volgende drie clubs via de nacompetitie moeten gaan strijden voor lijfsbehoud in deze klasse. Kortom, plaats 8 of hoger geeft garantie. En dat is zondermeer een pittige uitdaging. Maar, we hebben dit seizoen meerdere malen bewezen dat we voetballend niet onder hoeven te doen voor de meeste clubs. Het vertrouwen in de spelersgroep en in de nieuwe staf is er absoluut!”

Ook Chris Snatersen ziet voldoende aanknopingspunten en mogelijkheden. “Cesar en ik hebben meerdere wedstrijden van het eerste team bekeken. Het is echt een goed voetballend elftal, waar we nu een goed team van moeten maken. Je zag in de wedstrijden die uiteindelijk met grote cijfers werden verloren, dat het met name de eerste helft minstens gelijkwaardig was. En waarbij je eigenlijk meerdere mogelijkheden hebt gehad om op voorsprong te komen, waardoor zo’n wedstrijd ook heel anders kan lopen. Vervolgens vallen de tegendoelpunten en was het elftal als team niet meer in staat om het tij te keren”, legt hij uit.

Hij vervolgt: “Het is belangrijk dat we een herkenbare speelstijl ontwikkelen, waarbij de focus zal liggen op het inslijpen van standaard patronen, zodat we uiteindelijk in staat zijn om dynamisch en geduldig dominant voetbal te spelen. En als een ieder bereid is om het maximale uit zichzelf te halen, dan volgen de resultaten vanzelf.”

De selectie van AVV Alphen hervat op 3 januari 2023 de trainingen. In aanloop naar de eerstvolgende competitiewedstrijd zullen op 7, 11 en 14 januari enkele oefenwedstrijden worden gespeeld. AVV Alphen hervat op zaterdag 21 januari 2023 om 14:30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen Van Nispen op Sportpark De Bijlen.

Bron: AVV Alphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.