ChristenUnie
Advertorial Politiek plein

ChristenUnie kandidaten en verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen bekend

ChristenUnie Alphen aan den Rijn gaat de komende gemeenteraadsverkiezingen in met een lijst van 22 kandidaten. De lijst wordt aangevoerd door Caroline Blom–de Ruiter, de eerste vrouwelijke lijsttrekker bij ChristenUnie Alphen aan den Rijn.

De ChristenUnie voert tijdens de verkiezingen de slogan ‘Samen recht doen’.

Samen - onderstreept dat je in je eentje weinig voor elkaar krijgt. En een (gemeentelijke) overheid functioneert pas goed als zij echt samenwerkt met inwoners.
Recht - ieder mens heeft voor God bestaansrecht, ChristenUnie wil strijden tegen onrecht.
Doen - woorden krijgen pas inhoud als we in beweging komen. Het is nu bij uitstek de tijd om de daad bij het woord te voegen.

Inhoudelijk belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn betaalbaar wonen, duurzaamheid en jeugdzorg. Daar gaan de kandidaten op de kieslijst zich voor inzetten.

Alle Alphense kernen kunnen rekenen op specifieke lokale aandacht van de ChristenUnie. Michel du Chatinier (Hazerswoude-Rijndijk) vult plaats twee op de lijst in, gevolgd door Joop van der Wijngaard (Alphen aan den Rijn). De top sluit met Wouter de Bonte (Koudekerk aan de Rijn) en Siem Bak (Boskoop). Fractieleden van de ChristenUnie gaan graag met kiezers de dialoog aan over wat voor hen belangrijk is.

Archana Brandenburg, Sander Zeilstra en Maarten van Renssen zijn veelbelovende nieuwkomers op de kieslijst. De volledige lijst en het verkiezingsprogramma zijn te vinden op de website van de ChristenUnie.

De kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van de ChristenUnie bestaat uit de volgende kandidaten:

  1. Caroline Blom-de Ruiter (Alphen aan den Rijn)
  2. Michel du Chatinier (Hazerswoude Rijndijk)
  3. Joop van der Wijngaard (Alphen aan den Rijn)
  4. Wouter de Bonte (Koudekerk aan den Rijn)
  5. Siem Bak (Boskoop)
  6. Archana Brandenburg (Alphen aan den Rijn)
  7. Sander Zeilstra (Alphen aan den Rijn)
  8. Maarten van Renssen (Boskoop)
  9. John van Rumpt (Benthuizen)
  10. Frits Niemeijer (Zwammerdam)
  11. Dik Berkhout (Hazerswoude Dorp)
  12. Willem van Ouwerkerk (Alphen aan den Rijn)
  13. Anja de Gelder-de Kooter (Boskoop)
  14. Jaap Demoed (Hazerswoude Dorp)
  15. Bert Kuijl (Alphen aan den Rijn)
  16. Regina Zewuster-Schouten (Alphen aan den Rijn)
  17. Erwin Meems (Alphen aan den Rijn)
  18. Jeroen Klop (Benthuizen)
  19. Reinder Koornstra (Alphen aan den Rijn)
  20. Esther van Wijngaarden-van der Waal (Benthuizen)
  21. Gerrie Buijs (Alphen aan den Rijn)
  22. Wim de Zeeuw (Alphen aan den Rijn)

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.