ChristenUnie Alphen

ChristenUnie op werkbezoek bij… Villex Jazz woondiversiteit aan de Noorderkeerking

Een verschrikkelijke bende zou het er zijn, waar het ongedierte door de gangen loopt. Dat zijn de berichten die verspreid werden over het wooncomplex voor jongeren aan de Alphense Noorderkeerkring, in de voormalige GGZ-vestiging. De ChristenUnie-fractie ging op werkbezoek om een kijkje te nemen.

Tegenwoordig is het pand aan de Noorderkeerkring van Woonforte en wordt het beheerd door Villex. Zeer alert en gewapend met een flinke dosis scepsis, mondkapjes en veel kritische vragen ging de ChristenUnie-fractie daarom op werkbezoek.

Voor wie uit is op sensatie, valt zo’n bezoek behoorlijk tegen. “We hebben de gezamenlijke ruimtes in het hele pand mogen bekijken en enkele bewoners waren ook zo vriendelijk om ons een blik in hun kamers te gunnen. Het ziet er echt heel netjes uit. Alles is schoon en heel. De inrichting van de kamers die we gezien hebben is precies wat je van een studentenkamer verwacht. Geen afgestylde woonruimtes, maar gezellige dingen-van-thuis gecombineerd met wat Kringloopvondsten en Ikea-oplossingen.”

Koken doe je daar in gezamenlijke keukens die, gezien de voormalige bestemming van het pand, echt heel groot zijn. Dat maakt het mogelijk om (gezien de coronamaatregelen) op voldoende afstand van elkaar toch gezamenlijk een maaltijd te bereiden en samen op te eten. “Tijdens ons bezoek werd wel duidelijk dat daar het kloppende hart van het gebouw zit.”

Als je geluk hebt, dan is er een badkamertje bij je gehuurde eigen onderkomen. Als je geld wil besparen, dan kies je voor een kamer en een douche op de gang. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je eigen kamer schoonhoudt en dat geldt vanzelfsprekend ook voor elke je douchecabine die je gebruikt.

De enige zorg die er nog is bij Villex, is het oplossen van het WiFi-probleem. Dat loopt bijna elke avond vast als iedereen na het eten even mail gaat checken, gamen en op de socials aan de gang gaat. Elke week wordt er gekeken naar een nog betere oplossing en daar wordt aandacht aan besteed totdat de optimale oplossing er is.

Het voormalige GGZ-complex blijft beschikbaar voor jongeren totdat Woonforte er nieuwe woningen kan en mag gaan bouwen. Iedereen aanwezig in het pand gaf een positieve feedback op het wonen in de JAZZ Woondiversiteit en er is zelfs nog ruimte voor meer mensen.

De ChristenUnie-fractie concludeert: “Kortom, de negatieve framing van het wonen in deze tijdelijke voorziening kunnen wij als kritische bezoekers niet onderschrijven. De JAZZ Woondiversiteit heeft de sfeer van een studentenhuis met alle voor- en nadelen die daaraan zitten. Het is volgens ons een goed idee als alle fracties vanuit de gemeenteraad er (coronaproof) een kijkje gaan nemen!”

Op de foto: de Villex Jazz Woondiversiteit aan de Noorderkeerkring


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.