ChristenUnie Alphen

ChristenUnie op werkbezoek bij… Villex Jazz woondiversiteit aan de Noorderkeerking

Een verschrikkelijke bende zou het er zijn, waar het ongedierte door de gangen loopt. Dat zijn de berichten die verspreid werden over het wooncomplex voor jongeren aan de Alphense Noorderkeerkring, in de voormalige GGZ-vestiging. De ChristenUnie-fractie ging op werkbezoek om een kijkje te nemen.

Tegenwoordig is het pand aan de Noorderkeerkring van Woonforte en wordt het beheerd door Villex. Zeer alert en gewapend met een flinke dosis scepsis, mondkapjes en veel kritische vragen ging de ChristenUnie-fractie daarom op werkbezoek.

Voor wie uit is op sensatie, valt zo’n bezoek behoorlijk tegen. “We hebben de gezamenlijke ruimtes in het hele pand mogen bekijken en enkele bewoners waren ook zo vriendelijk om ons een blik in hun kamers te gunnen. Het ziet er echt heel netjes uit. Alles is schoon en heel. De inrichting van de kamers die we gezien hebben is precies wat je van een studentenkamer verwacht. Geen afgestylde woonruimtes, maar gezellige dingen-van-thuis gecombineerd met wat Kringloopvondsten en Ikea-oplossingen.”

Koken doe je daar in gezamenlijke keukens die, gezien de voormalige bestemming van het pand, echt heel groot zijn. Dat maakt het mogelijk om (gezien de coronamaatregelen) op voldoende afstand van elkaar toch gezamenlijk een maaltijd te bereiden en samen op te eten. “Tijdens ons bezoek werd wel duidelijk dat daar het kloppende hart van het gebouw zit.”

Als je geluk hebt, dan is er een badkamertje bij je gehuurde eigen onderkomen. Als je geld wil besparen, dan kies je voor een kamer en een douche op de gang. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je eigen kamer schoonhoudt en dat geldt vanzelfsprekend ook voor elke je douchecabine die je gebruikt.

De enige zorg die er nog is bij Villex, is het oplossen van het WiFi-probleem. Dat loopt bijna elke avond vast als iedereen na het eten even mail gaat checken, gamen en op de socials aan de gang gaat. Elke week wordt er gekeken naar een nog betere oplossing en daar wordt aandacht aan besteed totdat de optimale oplossing er is.

Het voormalige GGZ-complex blijft beschikbaar voor jongeren totdat Woonforte er nieuwe woningen kan en mag gaan bouwen. Iedereen aanwezig in het pand gaf een positieve feedback op het wonen in de JAZZ Woondiversiteit en er is zelfs nog ruimte voor meer mensen.

De ChristenUnie-fractie concludeert: “Kortom, de negatieve framing van het wonen in deze tijdelijke voorziening kunnen wij als kritische bezoekers niet onderschrijven. De JAZZ Woondiversiteit heeft de sfeer van een studentenhuis met alle voor- en nadelen die daaraan zitten. Het is volgens ons een goed idee als alle fracties vanuit de gemeenteraad er (coronaproof) een kijkje gaan nemen!”

Op de foto: de Villex Jazz Woondiversiteit aan de Noorderkeerkring


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 14:36

D66 Alphen aan den Rijn is tegen gratis parkeren in centrum

D66 is tegen de invoering van de eerste anderhalf uur gratis parkeren in het stadscentrum en de verbinding die is gelegd met de Onroerend Zaak Belasting. Als uitruil zal de OZB voor winkeliers worden verhoogd.

Advertorial Winkels vandaag 13:04

Wijnen voor de koude winterdagen bij La Bodega ‘87

Krijg jij ook helemaal zin om het in huis gezellig te maken en een lekker uitgebreid herfstdiner op tafel te zetten? Daar hoort natuurlijk wel een heerlijke wijn bij van La Bodega ’87! Nu de herfst echt is begonnen kan je bij La Bodega ’87 terecht voor wijnen die goed bij dit seizoen passen.