Advertorial Politiek plein

ChristenUnie voor kwalitatief goed onderdak in (sport)voorzieningen

Het capaciteitstekort in de sporthallen, sportzalen en gymzalen in onze gemeente Alphen aan den Rijn wordt in drie stappen opgelost.

De fractie van de ChristenUnie vindt de komst van twee sporthallen aan de Bijlen belangrijk. Via een thema-avond, het stellen van de juiste raadsvragen op het juiste moment en het persoonlijke gesprek met een afvaardiging van het college zijn er de afgelopen twee jaar diverse contacten ontstaan met de toekomstige gebruikers van deze twee sporthallen. Er is ondertussen perspectief voor deze stakeholders, één daarvan is BV Alphia Tigers, basketballers in Alphen aan den Rijn.

De vrije worp

Sporthal De Arena blijft open tot juni 2025, zo heeft het college op verzoek van de fractie van de ChristenUnie op 2 april jl. besloten. Dat biedt gebruikers van sportaccommodaties de kans om te overbruggen. Voor BV Alphia Tigers betekent het dat gebruik van De Arena is gegarandeerd t/m seizoen 2024-2025. Het bestuur van deze basketbalvereniging heeft de tijd om toe te werken naar een invulling van de programmering vanaf seizoen 2025-2026. Mooi nieuws voor hen en ook voor alle andere gebruikers van sportaccommodaties in Alphen aan den Rijn.

De dunk

Fysieke aanpassingen en mobiele oplossingen kunnen vanaf seizoen 2025-2026 tot een beter gebruik leiden in de sportaccommodaties, als sporthal De Arena in juni 2025 de deuren definitief sluit. Het college pakt de regie op schaarse verdeling van capaciteit door o.a. de belijningen op de vloeren van de bestaande sportaccommodaties aan te passen. Samen met BV Alphia Tigers gaat zij bekijken waar dat het beste kan gebeuren, voor de basketballers waarschijnlijk in Sporthal Limeshal. Mobiele basketbaltorens zullen gebruik van deze sporthal mede mogelijk maken. De gezamenlijke inspanning leidt tot efficiënter gebruik van de beschikbare capaciteit waarbij zowel gemeente als gebruiker een bijdrage moeten leveren. Goed voorbeeld doet volgen.

De driepunter

Op 8 februari jl. liet het college aan de fractie van de ChristenUnie weten: "In het onderzoek naar twee sporthallen aan de Bijlen, wordt het capaciteitstekort opgelost. Het onderzoek wordt medio 2024 afgerond. Na goedkeuring van de nieuwbouwplannen door college en raad kan de nieuwe sporthal in 2026 gereed zijn (mits geen vertraging ontstaat in de wijziging van het omgevingsplan). Als fractie vernemen we graag of gebruikers van deze sporthallen betrokken zijn bij het onderzoek zodat we deze zomer tot een mooie maximale score kunnen komen. 3-points!"

Op naar de volgende stap voor hen die uitzicht moeten krijgen op kwalitatief goed onderdak in de (sport)voorzieningen in Alphen aan den Rijn, bijvoorbeeld RKSV Wilskracht en MAX. De lijnen zijn in twee jaar tijd goed uitgezet als belangrijke randvoorwaarden voor de te behalen winst!


Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.