Pixabay
Advertorial Politiek plein

ChristenUnie vraagt college om snelle actie om energiearmoede structureel tegen te gaan

De energieprijzen vestigen nieuwe records en het afschuwelijke internationale conflict in Oekraïne heeft zo een indirect effect op inwoners van Alphen aan den Rijn. Daarom moet volgens de ChristenUnie nu actie worden ondernomen.

De ChristenUnie fractie in Alphen aan den Rijn vraagt het aftredende college om nu aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in kwetsbare situaties te helpen. ‘’De nood is nu zo hoog dat het onverantwoord is nu te wachten op een nieuw college. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.’’

Fractievoorzitter Caroline Blom vraagt het college om in kaart te brengen hoeveel huishoudens nu al te maken hebben met energiearmoede en hoe groot het aantal wordt als de energieprijzen op dit niveau blijven of hoger worden.

De ChristenUnie vraagt het college om nog voor de volgende winter huishoudens te helpen met isolerende maatregelen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. Daarbij vraagt de ChristenUnie om te focussen op de slechtst geïsoleerde huizen. De landelijke overheid werkt nu mede op initiatief van de ChristenUnie aan een Nationaal Isolatie Programma. Hierin is de focus op de slechtst geïsoleerde woningen waar mensen wonen met de laagste inkomens.

De lokale ChristenUnie fractie vraagt het college nu alles op alles te zetten zodat de gemeente Alphen aan den Rijn deze huishoudens kan helpen en klaar is om deze huishoudens te steunen als het Nationaal Isolatie Programma gaat draaien.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente vandaag 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.