Pixabay
Advertorial Politiek plein

ChristenUnie vraagt college om snelle actie om energiearmoede structureel tegen te gaan

De energieprijzen vestigen nieuwe records en het afschuwelijke internationale conflict in Oekraïne heeft zo een indirect effect op inwoners van Alphen aan den Rijn. Daarom moet volgens de ChristenUnie nu actie worden ondernomen.

De ChristenUnie fractie in Alphen aan den Rijn vraagt het aftredende college om nu aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in kwetsbare situaties te helpen. ‘’De nood is nu zo hoog dat het onverantwoord is nu te wachten op een nieuw college. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.’’

Fractievoorzitter Caroline Blom vraagt het college om in kaart te brengen hoeveel huishoudens nu al te maken hebben met energiearmoede en hoe groot het aantal wordt als de energieprijzen op dit niveau blijven of hoger worden.

De ChristenUnie vraagt het college om nog voor de volgende winter huishoudens te helpen met isolerende maatregelen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. Daarbij vraagt de ChristenUnie om te focussen op de slechtst geïsoleerde huizen. De landelijke overheid werkt nu mede op initiatief van de ChristenUnie aan een Nationaal Isolatie Programma. Hierin is de focus op de slechtst geïsoleerde woningen waar mensen wonen met de laagste inkomens.

De lokale ChristenUnie fractie vraagt het college nu alles op alles te zetten zodat de gemeente Alphen aan den Rijn deze huishoudens kan helpen en klaar is om deze huishoudens te steunen als het Nationaal Isolatie Programma gaat draaien.


Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.