Pixabay

ChristenUnie vraagt college om snelle actie om energiearmoede structureel tegen te gaan

De energieprijzen vestigen nieuwe records en het afschuwelijke internationale conflict in Oekraïne heeft zo een indirect effect op inwoners van Alphen aan den Rijn. Daarom moet volgens de ChristenUnie nu actie worden ondernomen.

De ChristenUnie fractie in Alphen aan den Rijn vraagt het aftredende college om nu aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in kwetsbare situaties te helpen. ‘’De nood is nu zo hoog dat het onverantwoord is nu te wachten op een nieuw college. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.’’

Fractievoorzitter Caroline Blom vraagt het college om in kaart te brengen hoeveel huishoudens nu al te maken hebben met energiearmoede en hoe groot het aantal wordt als de energieprijzen op dit niveau blijven of hoger worden.

De ChristenUnie vraagt het college om nog voor de volgende winter huishoudens te helpen met isolerende maatregelen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. Daarbij vraagt de ChristenUnie om te focussen op de slechtst geïsoleerde huizen. De landelijke overheid werkt nu mede op initiatief van de ChristenUnie aan een Nationaal Isolatie Programma. Hierin is de focus op de slechtst geïsoleerde woningen waar mensen wonen met de laagste inkomens.

De lokale ChristenUnie fractie vraagt het college nu alles op alles te zetten zodat de gemeente Alphen aan den Rijn deze huishoudens kan helpen en klaar is om deze huishoudens te steunen als het Nationaal Isolatie Programma gaat draaien.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:47

Betere bescherming voor molenbiotopen alle Alphense molens

De Rijnlandse Molenstichting diende bezwaarschriften in over de forse aantasting van de molenbiotoop van de Vrouwgeestmolen in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente nu alle molenbiotopen in de bestemmingsplannen onderzocht.

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.