Pixabay

ChristenUnie vraagt college om snelle actie om energiearmoede structureel tegen te gaan

De energieprijzen vestigen nieuwe records en het afschuwelijke internationale conflict in Oekraïne heeft zo een indirect effect op inwoners van Alphen aan den Rijn. Daarom moet volgens de ChristenUnie nu actie worden ondernomen.

De ChristenUnie fractie in Alphen aan den Rijn vraagt het aftredende college om nu aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in kwetsbare situaties te helpen. ‘’De nood is nu zo hoog dat het onverantwoord is nu te wachten op een nieuw college. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.’’

Fractievoorzitter Caroline Blom vraagt het college om in kaart te brengen hoeveel huishoudens nu al te maken hebben met energiearmoede en hoe groot het aantal wordt als de energieprijzen op dit niveau blijven of hoger worden.

De ChristenUnie vraagt het college om nog voor de volgende winter huishoudens te helpen met isolerende maatregelen om hun energieverbruik naar beneden te brengen. Daarbij vraagt de ChristenUnie om te focussen op de slechtst geïsoleerde huizen. De landelijke overheid werkt nu mede op initiatief van de ChristenUnie aan een Nationaal Isolatie Programma. Hierin is de focus op de slechtst geïsoleerde woningen waar mensen wonen met de laagste inkomens.

De lokale ChristenUnie fractie vraagt het college nu alles op alles te zetten zodat de gemeente Alphen aan den Rijn deze huishoudens kan helpen en klaar is om deze huishoudens te steunen als het Nationaal Isolatie Programma gaat draaien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”