Advertorial Politiek

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik bracht vrijdag 2 maart een werkbezoek aan de Jumbo in de Herenhof. Al eerder was zij op initiatief van de lokale ChristenUniefractie geïnformeerd over het Alphense Foodloop. Aansluitend was er een panelbijeenkomst.

Vanmiddag heeft Carla Dik met eigen ogen kunnen zien hoe deze innovatie leidt tot minder weggooien van goed eten en drinken en bovendien mensen met een smalle beurs de kans biedt op voldoende en lekker eten.

Voorkomen van voedselverspilling
Ondernemer Edwin ten Brink verzorgde een rondleiding in zijn winkel. Aansluitend was er bij de Jumbo een panelbijeenkomst georganiseerd over het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’. Naast Carla en Edwin namen daar ook Sven Thorissen en Lucien Snijders namens Foodloop aan deel. Machiel van der Schoot was erbij als innovator en kenner van diverse initiatieven op dit gebied. Hij  werd vergezeld door Jasper den Neijsel, ontwikkelaar van software voor Foodloop. Patricia Hoogstraten, Vakcentrum, kwam op voor de belangen van MKB supermarkten.

Doneren beter regelen
Uit het gesprek kwam naar voren dat voedselverspilling in de gehele (logistieke) keten aangepakt moet worden. Doneren van overgebleven goederen door supermarkten aan bijvoorbeeld de Voedselbank of Foodloop zouden beter geregeld willen zien. Nu is dat nog omgeven met regels die voor sommigen onlogisch en onbegrijpelijk zijn. Sommigen waren van mening dat passende wet- en regelgeving door de overheid daarvoor de geëigende manier zijn. Anderen zagen meer in een convenant dat via zelfregulering tot stand moet komen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 22:32

Alphenaar Ricardo van den Belt wint tv-programma

Vrijdagavond 20 september om 20:30 uur werd de finale uitgezonden van het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Alphenaar Ricardo van den Belt heeft samen met zijn team de beker gewonnen.

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Fiets

Alphen aan den Rijn krijgt een beleidsplan voor fietsen, het Programma Fiets. Het programma vervangt de al jaren in zwang zijnde Fietsknelpunten Top 10 van de Fietsersbond.

Evenementen gisteren 15:11

Open dag Dierenambulance Alphen

Op zondag 29 september houdt Dierenambulance Alphen aan den Rijn een open dag. Van 13:00 tot 16:00 is iedereen van harte welkom.  

Overige gisteren 14:19

Repair Café bij Kringloop Alphen

Blijft uw breimachine steeds haken? Donderdag 26 september organiseert Kringloop Alphen aan den Rijn het Repair Café.