Advertorial Politiek

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik bracht vrijdag 2 maart een werkbezoek aan de Jumbo in de Herenhof. Al eerder was zij op initiatief van de lokale ChristenUniefractie geïnformeerd over het Alphense Foodloop. Aansluitend was er een panelbijeenkomst.

Vanmiddag heeft Carla Dik met eigen ogen kunnen zien hoe deze innovatie leidt tot minder weggooien van goed eten en drinken en bovendien mensen met een smalle beurs de kans biedt op voldoende en lekker eten.

Voorkomen van voedselverspilling
Ondernemer Edwin ten Brink verzorgde een rondleiding in zijn winkel. Aansluitend was er bij de Jumbo een panelbijeenkomst georganiseerd over het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’. Naast Carla en Edwin namen daar ook Sven Thorissen en Lucien Snijders namens Foodloop aan deel. Machiel van der Schoot was erbij als innovator en kenner van diverse initiatieven op dit gebied. Hij  werd vergezeld door Jasper den Neijsel, ontwikkelaar van software voor Foodloop. Patricia Hoogstraten, Vakcentrum, kwam op voor de belangen van MKB supermarkten.

Doneren beter regelen
Uit het gesprek kwam naar voren dat voedselverspilling in de gehele (logistieke) keten aangepakt moet worden. Doneren van overgebleven goederen door supermarkten aan bijvoorbeeld de Voedselbank of Foodloop zouden beter geregeld willen zien. Nu is dat nog omgeven met regels die voor sommigen onlogisch en onbegrijpelijk zijn. Sommigen waren van mening dat passende wet- en regelgeving door de overheid daarvoor de geëigende manier zijn. Anderen zagen meer in een convenant dat via zelfregulering tot stand moet komen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:56

Financiële situatie Alphen aan den Rijn beter dan verwacht

De gemeenteraad moet in juli de financiën van Alphen aan den Rijn bespreken. Het positieve bericht is dat er over 2019 een kleine plus van 3,5 miljoen euro is. Naar verwachting zal dat vanaf 2020 wel anders zijn.

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.