Advertorial Politiek

ChristenUnie wil voedselverspilling aanpakken

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik bracht vrijdag 2 maart een werkbezoek aan de Jumbo in de Herenhof. Al eerder was zij op initiatief van de lokale ChristenUniefractie geïnformeerd over het Alphense Foodloop. Aansluitend was er een panelbijeenkomst.

Vanmiddag heeft Carla Dik met eigen ogen kunnen zien hoe deze innovatie leidt tot minder weggooien van goed eten en drinken en bovendien mensen met een smalle beurs de kans biedt op voldoende en lekker eten.

Voorkomen van voedselverspilling
Ondernemer Edwin ten Brink verzorgde een rondleiding in zijn winkel. Aansluitend was er bij de Jumbo een panelbijeenkomst georganiseerd over het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’. Naast Carla en Edwin namen daar ook Sven Thorissen en Lucien Snijders namens Foodloop aan deel. Machiel van der Schoot was erbij als innovator en kenner van diverse initiatieven op dit gebied. Hij  werd vergezeld door Jasper den Neijsel, ontwikkelaar van software voor Foodloop. Patricia Hoogstraten, Vakcentrum, kwam op voor de belangen van MKB supermarkten.

Doneren beter regelen
Uit het gesprek kwam naar voren dat voedselverspilling in de gehele (logistieke) keten aangepakt moet worden. Doneren van overgebleven goederen door supermarkten aan bijvoorbeeld de Voedselbank of Foodloop zouden beter geregeld willen zien. Nu is dat nog omgeven met regels die voor sommigen onlogisch en onbegrijpelijk zijn. Sommigen waren van mening dat passende wet- en regelgeving door de overheid daarvoor de geëigende manier zijn. Anderen zagen meer in een convenant dat via zelfregulering tot stand moet komen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur vandaag 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.

Sport vandaag 12:55

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Evenementen vandaag 12:00

De smakelijkste week van Alphen komt er weer aan

Van donderdag 19 t/m zondag 29 maart is het weer zover: de Alphens Restaurantweek. Dit jaar met keuze uit verschillende prijsklassen: €20, € 25 en € 30. Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren!

Winactie Horeca vandaag 11:26

Win een lunch voor twee personen bij WOODSTONE

Bij WOODSTONE Pizza and Wine kun je uitstekend terecht voor een heerlijke lunch. Heb jij zin om binnenkort uit lunchen te gaan? Goed nieuws! Wij mogen 3x een lunch weggeven voor twee personen bij WOODSTONE!

Evenementen vandaag 10:49

Nieuwe Prinsen en Pages voor de Cascarvieten

Afgelopen weekend was het volop feest tijdens het carnavalsweekend van Carnavalsvereniging De Cascarvieten. Op zaterdag 22 februari werd de 54-jarige Alphenaar Frank Verschuur benoemd tot nieuwe prins carnaval van Alphen aan den Rijn. Hij mag zich een jaar lang Prins Cascar LV noemen.