Focus Features
Advertorial Kunst en Cultuur

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.

Op 7 en 20 juni staat de hartverwarmende film Une belle course op het programma. Een 92-jarige vrouw vraagt een slecht gehumeurde taxichauffeur om haar nog één keer langs belangrijke plekken uit haar leven te rijden. Terwijl ze door de straten van Parijs rijden, wordt een buitengewoon leven onthuld en dat raakt beiden meer dan ze ooit hadden kunnen denken.

De ontroerende film A Good Person is op 14 juni te zien. Allison (Florence Pugh) leidt een perfect leven tot ze bij een auto-ongeluk haar toekomstige schoonzus verliest. Jaren later vindt ze onverwachts steun bij de man die haar schoonvader had moeten worden (Morgan Freeman). De onwaarschijnlijke band bewijst dat vriendschap en vergeving de diepste wonden kunnen helen.

Op 21 juni en 5 juli wordt Book Club: The Next Chapter vertoond. Vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert de ontspannen vakantie in een avontuur kriskras door Italië. Een heerlijke komedie met onder andere Diane Keaton en Jane Fonda.

Tot slot het prikkelende gedachte-experiment Plan 75 op 28 juni. Deze licht absurde, Japanse Oscarinzending gaat over een nabije toekomst waarin de overheid een programma lanceert dat senioren aanmoedigt om euthanasie te plegen. Een aangrijpende film die belangrijke ethische vragen opwerpt.

Tickets

Op woensdag start de CinePlus-film om 13:30 uur en op dinsdag en donderdag om 14:45 uur. Kaarten à € 8,50 zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

Op de foto: Book Club: The Next Chapter


Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.