Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Evenementen

Circulair ondernemen workshop en netwerkborrel

Wat kun je doen om je organisatie toekomstbestendiger te maken? Hoe zet je met je bedrijf duurzame stappen die niet alleen van betekenis zijn, maar ook praktisch en haalbaar?

Op Duurzame Dinsdag, 6 september van 19:00 tot 19:45 uur is er in het Huis van Duurzaamheid de workshop ‘Circulair ondernemen’ voor ondernemers met de ambitie om te verduurzamen.

De groene richting

Pam van Wanrooij, circulaire economie versneller bij PHI Factory geeft in deze workshop een inspirerende zet in de ‘groene’ richting. Aan de hand van praktijkvoorbeelden stimuleert ze de creativiteit en drive tot circulair denken én doen in het bedrijfsleven. Van Wanrooij: “Oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken zijn soms out-of-the-box, maar veel vaker out-of-the-comfort zone.” Tijdens deze sessie word je uitgedaagd om samen te brainstormen over concrete actiepunten voor het verduurzamen van je eigen organisatie. Ook kun je sparren met en leren van medeondernemers.

Ervaringen uitwisselen

Na de workshop start om 20:00 uur een netwerkborrel die eens per kwartaal door het Huis van Duurzaamheid wordt georganiseerd. Deze gezellige, informele borrel biedt een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met andere ondernemers en vrijwilligers die duurzaamheid hoog op hun agenda (willen) zetten.

Deze workshop is een samenwerking met de VOA Duurzaamheidscommissie als aanloop naar het Doe Maar Duurzaam evenement van de VOA dat precies een maand later zal plaatsvinden, op 6 oktober 2022.

Meer informatie

Het complete programma vindt plaats in Bibliotheek Rijn en Venen, Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en uitsluitend bedoeld voor ondernemers. Kijk voor meer informatie op de website


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.