Citymarketing levert 2,5 ton in op de begroting

De kadernota van Alphen aan den Rijn moet in juli door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Er is een relatief gering tekort van een paar miljoen en er zijn nieuwe plannen. Een van de voorgestelde maatregelen om deze te betalen, is een bezuiniging van 2,5 ton op Citymarketing.

De wethouders hebben hun huiswerk gedaan. Wethouder economie, Gerard van As, zal in ieder geval inleveren op de posten EDBA en Citymarketing. Dat blijkt uit een presentatie op donderdag 6 juni tijdens de raadscommissie over het programmaverslag 2018, de voorjaarsnota 2019 en de kadernota 2020.

Citymarketing
Het Economisch Development Board Alphen (EDBA) bestaat uit een aantal onderdelen. Een ervan is Citymarketing. Dat moet het imago van de gemeente verbeteren en Alphen aan den Rijn 'op de kaart' zetten. Citymarketing kan echter toe met minder geld dan nu. Er wordt voortaan door de gemeente jaarlijks 2,5 ton minder aan uitgegeven. Ook wordt Citymarketing een zelfstandige stichting met een budget van 3,5 ton.

EDBA
De EDBA krijgt 6 ton minder te besteden. Het economisch actieprogramma wordt 'uitgekleed' omdat de economie is aangetrokken en veel maatregelen niet langer nodig zijn. Het LEF-programma gaat bij EDBA weg en wordt voortaan door de gemeente zelf uitgevoerd, vooral omdat er weinig gebruik van de subsidiemogelijkheden wordt gemaakt.
De EDBA houdt zich voortaan niet meer bezig met subsidies en marketing op advies van extern bureau Twijnstra Gudde die de organisatie heeft doorgelicht. De nieuwe functie van EDBA is voortaan om gevraagd en ongevraagd advies te geven over economische lokale vraagstukken.

Op de foto: de verlichting op de PTT-toren is een project van Citymarketing


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.