Josh Walet

Coalitieakkoord: meer treinen tussen Leiden en Utrecht

In het coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland staat een duidelijke belofte: er gaan meer treinen rijden op het traject Leiden-Utrecht.  

Vandaag presenteerde de coalitie, bestaande uit VVD, GroenLinks, CDA, ChristenUnie/SGP en PvdA, het nieuwe coalitieakkoord voor de periode 2019-2023. In het akkoord staat onder andere het volgende over de aanpak van een beter bereikbaar Zuid-Holland:

“We werken aan versterking van drukke buslijnen en meer treinen op drukke railverbindingen. Daarvoor maken we snel afspraken met vervoerders. We realiseren de frequentieverdubbeling op de spoorlijn Leiden-Utrecht.”

Ook wil de coalitie dorpen en steden beter met elkaar verbinden, bijvoorbeeld door het inzetten van R-net, Randstadrail en de Waterbus.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?