Josh Walet

Coalitieakkoord: meer treinen tussen Leiden en Utrecht

In het coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland staat een duidelijke belofte: er gaan meer treinen rijden op het traject Leiden-Utrecht.  

Vandaag presenteerde de coalitie, bestaande uit VVD, GroenLinks, CDA, ChristenUnie/SGP en PvdA, het nieuwe coalitieakkoord voor de periode 2019-2023. In het akkoord staat onder andere het volgende over de aanpak van een beter bereikbaar Zuid-Holland:

“We werken aan versterking van drukke buslijnen en meer treinen op drukke railverbindingen. Daarvoor maken we snel afspraken met vervoerders. We realiseren de frequentieverdubbeling op de spoorlijn Leiden-Utrecht.”

Ook wil de coalitie dorpen en steden beter met elkaar verbinden, bijvoorbeeld door het inzetten van R-net, Randstadrail en de Waterbus.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!