Josh Walet

Code geel in Alphen, pas op met wapperende vlaggen tijdens Dodenherdenking

Wil je de vlag vandaag halfstok hangen om stil te staan bij Dodenherdenking? Dan is het oppassen geblazen. Het KNMI heeft namelijk 'code geel' afgegeven voor zware windstoten.

Vandaag kunnen er in het westelijk kustgebied zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur. Ook voor de provincie Zuid-Holland geldt het weeralarm. In de loop van de dinsdagmiddag- en avond neemt de wind van het zuiden af en zal de kans op zware windstoten geleidelijk afnemen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een periode van 07:00 tot 18:00 uur.

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). Door de harde windvlagen is het oppassen geblazen. Daarom wordt er opgeroepen om bij het uithangen van de vlag de situatie in de gaten te houden, anders gaat de wind er wellicht met de vlag mee vandoor.

Wil je de vlag toch graag uithangen? Houd dan rekening met de geldende richtlijnen. De vlag mag nooit de grond raken, verkeer mag er niet mee gehinderd worden, en het is niet de bedoeling om de vlag tussen zonsondergang en zonsopgang te laten hangen.

Op de foto: Dodenherdenking 2020 in het Burgemeester Visserpark. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.