College beslist over Sport Maatschappelijk Vastgoed

Dinsdag 29 september 2015 heeft het college een besluit genomen over het Sport Maatschappelijk Vastgoed. In de beleidsuitgangspunten van het college is bepaald dat gemeentelijke opdrachten niet langer exclusief aan één verbonden partij worden verstrekt maar veel meer door partijen de samenwerking gezocht wordt vanuit het principe 'right to challenge'. Dat heeft geresulteerd in het besluit om het beheer en dagelijks onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties met ingang van 1 januari 2016 niet meer door Sportspectrum te laten uitvoeren en om de exploitatie van de twee Alphens zwembaden bij een externe partij te beleggen (zijnde niet Sportspectrum).

Het beheer en dagelijks onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties wordt na 1 januari 2016 door een andere partij dan Stichting Sportspectrum uitgevoerd. Alle sportfaciliteiten blijven bestaan, er verandert niets aan het aanbod. Het tarievenstelsel blijft in stand. Alleen worden de taken straks via andere partijen uitgevoerd.

Op 3 november 2015 volgt een collegebesluit over welke partij(en) de taken voor het dagelijks beheer en dagelijks onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties met ingang van 1 januari 2016 gaan uitvoeren. Op 13 oktober 2015 volgt een collegebesluit over wie de zwembaden gaan exploiteren.

Voor Sportspectrum betekent dit dat zij de uitvoering van hun deel uit de subsidietender Opgroeien en Ontwikkelen samen met hun partners ter hand kunnen gaan nemen.

De gemeente is van mening dat er sprake is van ‘Overdracht van Onderneming’ waarbij andere partijen de medewerkers van Sportspectrum kunnen overnemen. De ‘Overdracht van Onderneming’ is wel een zaak tussen de huidige werkgever en de toekomstige opdrachtnemer. De wethouder gaat in overleg met beide partijen om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig omgaan met het juridisch kader van ‘Overdracht van Onderneming’.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.