College blijft bij besluit: geen bijdrage ijsbaan Leiden

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn houdt vast aan haar standpunt om niet mee te betalen aan de 333-meter ijsbaan in Leiden. De afgelopen maanden zijn verschillende scenario's onderzocht, maar het college blijft bij besluit om geen financiële bijdrage te leveren.

Tijdens de raadsvergadering van 18 oktober 2018 heeft de raad een motie aangenomen met daarin de opdracht aan het college om diverse scenario’s ten behoeve van de schaatssport uit te werken. In totaal werden zes scenario's onderzocht, van het volledige gevraagde bedrag van 683.000 euro bijdragen tot gedeeltelijk bijdragen.

Het college heeft een voorkeur voor scenario 6: nu geen bijdrage leveren en de Alphense schaatsverenigingen meenemen in de te ontwikkelen Sportvisie. Binnen de Sportvisie wordt het sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd. Daarin worden ook de schaatsverenigingen meegenomen. "Dit is het enige scenario dat past binnen de huidige begroting", stelt het college.

Woensdag 16 januari komt de gemeenteraad bijeen voor een commissievergadering. Een dag later is er een extra gemeenteraadsvergadering om te besluiten over de ijsbaan, zodat de Leidse gemeenteraad op 24 januari het oordeel van de Alphense gemeenteraad kan meenemen bij het stemmen over de ijsbaan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.