Alphens.nl

College enthousiast over toekomst Stadshart

Het college van Alphen aan den Rijn is enthousiast over de plannen van de werkgroep 'Vitaal Stadshart'. Vanmiddag maakte wij de plannen al bekend, maar wat is nu de volgende stap?

Burgemeester Spies is lovend over de ideeën die de werkgroep heeft bedacht. "Wij omarmen de plannen die jullie hebben gemaakt. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk en laat zien dat we moeten durven om van de bestaande werkelijkheid af te stappen. We moeten durven dromen", aldus burgemeester Spies. "Nu moeten we door naar durven en doen. Ik hoop ook dat we met deze plannen de inwoners van de hele gemeente enthousiast kunnen maken."

Ook wethouder Gerard van As is enthousiast. Hij is al jaren bezig met aanpassingen in het Alphens centrum en deze plannen sluiten daar goed op aan. Ook laat hij weten dat het geen vijf voor twaalf is maar eigenlijk al één over twaalf. Ofwel: we moeten van start. "Jullie ideeën liggen in het verlengde van de plannen die wij als gemeente voor het centrum hebben", aldus van As. "Deze plannen moeten we nu gaan vertalen in een Plan van Aanpak zodat we kunnen kijken wat er haalbaar is en hoe we het moeten aanvliegen." 

Het college wil voor het einde van het jaar een concreet plan hebben liggen, als het aan wethouders van As en van Velzen ligt. "We kunnen deze kans niet voorbij laten gaan, het liefst zou ik in één keer door pakken." Kees van Velzen laat weten dat dit zijn wensgedachte was. "Dit plan kan Alphen op de kaart zetten. De dorpen worden met elkaar verbonden en er wordt beleving toegevoegd aan het centrum." 

Waar komt het geld vandaan?
Daar kan het college nog weinig over kwijt. De plannen zijn dromen en worden nu omgezet naar durven en doen. "Dan kunnen we pas congreet gaan kijken hoe en wat. Maar mij lijkt het slim als we al enkele ideeën meenemen met de veranderingen waarmee we al gaan starten, zoals de Toussaint", aldus van As. Een snelle start en dan gefaseerd doorgaan is één van de opties laat hij weten.

Benieuwd naar het toekomstige Stadshart van Alphen? Die zie je in dit artikel terug!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!