Blog Politiek

College, wees moedig en toon lef. Stop met Alphen kapot te bezuinigen

Deze week kwam naar buiten dat wethouder van Velzen vier buurthuizen wil sluiten en wethouder Maat het theater Castellum in de verkoop doet nadat er nog even snel 2,6 miljoen belastinggeld ingepompt wordt naast de talloze miljoenen die al in het theater gestopt zijn. Dit is de wereld op zijn kop.

Sinds de start van dit college moet het ene na het andere prestige project bij geplust worden, maar de gewone inwoner? Die kan fluiten naar zijn geld én zijn voorzieningen. Niet langer zijn zorg, buurthuizen of de leefomgeving van onze inwoners prioriteit. In plaats daarvan moet het ego van enkelen en het rauwe kapitalisme hoogtij vieren.

College, ik kan jullie vertellen dat de gemiddelde inwoner van onze gemeente het meer dan zat is. Zat dat haar belastinggeld wordt verspild en zat dat zij niet krijgt waar zij recht op heeft zoals goede zorg, een betaalbaar huis én haar gemeenschapszin. Want het afbreken van het sociale domein heeft veel grotere gevolgen dan men doet voorkomen. Het slaat het fundament weg onder onze samenleving en het is een zelf gecreëerd faillissement door een gemeentebestuur dat mooie sier wil maken. Dat is niet alleen onjuist, maar ook laf. En nee, het doet mij geen enkel plezier om dit te zeggen. Want ook ik voel verantwoordelijkheid als gemeenteraadslid en werk het liefste samen om het beste te bereiken voor Alphen en alle dorpen die wij rijk zijn. Maar ik zeg het volgende wel met passie: dit stopt hier.

Bij de eerstvolgende begroting zullen wij als SP voorstellen doen om de eigenheid en voorzieningen van Alphen aan den Rijn te behouden in plaats van ze kapot te maken. En ik hoor het u al zeggen: ‘Maar mevrouw van de Kolk, we hebben nu eenmaal niet overal geld voor.’ Dat klopt, maar het is een kwestie van politieke keuzes. Als socialist durf ik de keuze te maken om voor onze mensen te staan en niet prestige projecten of dure infrastructuur waar niemand bij gebaat is behalve de mensen met veel geld. Mijn oproep is dan ook als volgt: Wees moedig, toon lef en zeg nee tegen deze roofbouw die u nu pleegt op onze samenleving en ons gemeenschappelijk goed. Wees moedig, toon lef en zeg nee tegen de eindeloze bezuinigingen van Den Haag. Wees moedig, toon lef en durf het gesprek aan te gaan met mij, maar vooral met onze inwoners.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.