Blog Politiek

College, wees moedig en toon lef. Stop met Alphen kapot te bezuinigen

Deze week kwam naar buiten dat wethouder van Velzen vier buurthuizen wil sluiten en wethouder Maat het theater Castellum in de verkoop doet nadat er nog even snel 2,6 miljoen belastinggeld ingepompt wordt naast de talloze miljoenen die al in het theater gestopt zijn. Dit is de wereld op zijn kop.

Sinds de start van dit college moet het ene na het andere prestige project bij geplust worden, maar de gewone inwoner? Die kan fluiten naar zijn geld én zijn voorzieningen. Niet langer zijn zorg, buurthuizen of de leefomgeving van onze inwoners prioriteit. In plaats daarvan moet het ego van enkelen en het rauwe kapitalisme hoogtij vieren.

College, ik kan jullie vertellen dat de gemiddelde inwoner van onze gemeente het meer dan zat is. Zat dat haar belastinggeld wordt verspild en zat dat zij niet krijgt waar zij recht op heeft zoals goede zorg, een betaalbaar huis én haar gemeenschapszin. Want het afbreken van het sociale domein heeft veel grotere gevolgen dan men doet voorkomen. Het slaat het fundament weg onder onze samenleving en het is een zelf gecreëerd faillissement door een gemeentebestuur dat mooie sier wil maken. Dat is niet alleen onjuist, maar ook laf. En nee, het doet mij geen enkel plezier om dit te zeggen. Want ook ik voel verantwoordelijkheid als gemeenteraadslid en werk het liefste samen om het beste te bereiken voor Alphen en alle dorpen die wij rijk zijn. Maar ik zeg het volgende wel met passie: dit stopt hier.

Bij de eerstvolgende begroting zullen wij als SP voorstellen doen om de eigenheid en voorzieningen van Alphen aan den Rijn te behouden in plaats van ze kapot te maken. En ik hoor het u al zeggen: ‘Maar mevrouw van de Kolk, we hebben nu eenmaal niet overal geld voor.’ Dat klopt, maar het is een kwestie van politieke keuzes. Als socialist durf ik de keuze te maken om voor onze mensen te staan en niet prestige projecten of dure infrastructuur waar niemand bij gebaat is behalve de mensen met veel geld. Mijn oproep is dan ook als volgt: Wees moedig, toon lef en zeg nee tegen deze roofbouw die u nu pleegt op onze samenleving en ons gemeenschappelijk goed. Wees moedig, toon lef en zeg nee tegen de eindeloze bezuinigingen van Den Haag. Wees moedig, toon lef en durf het gesprek aan te gaan met mij, maar vooral met onze inwoners.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.