Josh Walet
Gemeente

College wil verbod op verkoop en gebruik lachgas bij evenementen

Enkele weken geleden stelde raadslid Caroline Blom van de ChristenUnie de vraag aan het college van b en w om lachgas te verbieden op evenementen in gemeente Alphen. Het Alphense college stemt in op dit verzoek.

De ChristenUnie stelde de vraag naar aanleiding van de verkoop en het gebruik van lachgas tijdens het straatfeest op Koningsdag. Een horecagelegenheid bleek lachgaspatronen te verkopen zonder dit te overleggen. Hij was zich van geen kwaad bewust omdat de verkoop van lachgasballonnen legaal is. In overleg met de politie is er toen besloten om de verkoop direct te stoppen en de lachgasfles in beslag te nemen. De reden hiervoor was, is dat lachgas een negatief effect kan hebben op de openbare orde en brandveiligheid. 

"Het college verkent op dit moment vanuit aspecten op het gebied van de gezondheid, openbare orde en het milieu de mogelijkheden om een verbod op de verkoop en gebruik van lachgasballonnen en -patronen tijdens evenementen in beleid vast te leggen", schrijft het college als antwoord op de vraag van de CU. Deze uitkomst neemt zij mee in de evaluatie en actualisering van het huidige evenementenbeleid. Op de korte termijn stelt zij ook een collegebesluit op waarin wordt voorgesteld om in de relevante evenementenvergunningen als voorwaarde te stellen dat de verkoop en het gebruik van lachgasballonnen en -patronen verboden wordt. 

Het college neemt het voornemen om een verbod op het gebruik van lachgas op te nemen in de eerstvolgende wijzigigingsronde van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.