Mazraoui AjaxTV

Commotie om Instagram story van Ajax-speler Mazraoui

Alphenaar Noussair Mazraoui, speler bij Ajax, deelde gister samen met zijn teamgenoot Zakaria Labyad een foto via Instagram Stories, wat voor veel commotie zorgde. De kersverse kampioenen van de Eredivisie deelden een afbeelding waarin stond: Free Palestina.

De Marokkaanse internationals joegen zich met de Instagram story bij de Twitter community in het harnas. Volgens hen kozen zij door het delen van deze foto een kant in het conflict tussen Israël en Palestina. Veel buitenlandse media besteedden aandacht aan het voorval, vooral Marokkaanse media berichten erover. Ook op Twitter is er een discussie ontstaan naar aanleiding van de actie van de twee spelers. Sommigen stellen zelfs dat het tweetal niet meer thuishoort bij de Amsterdamse voetbalclub. 

Instagram Post Mazraoui

Instagram Post Mazraoui


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.