Josh Walet

Commotie rondom ‘verwijderen’ skatepark Heempark

Bij skatepark Heempark in Alphen is recentelijk een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Reacties van Alphenaren volgden massaal, reacties waarin ze hun ongeloof en verontwaardiging hierover uitten. De gemeente laat nu weten dat het skatepark gerepareerd zal worden in plaats van verwijderd.

Aan het begin van deze week is er commotie ontstaan rondom het verwijderen van het skatepark Heempark. Bij het skatepark was door de gemeente een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Op Facebook reageerden Alphenaren verontwaardigd op het bord. Reacties als ‘welk vandalisme dan?’ en ‘wat is er dan precies aan de hand?’ kwamen veel voor. Ook uitten meerdere Alphenaren hun zorgen over hangjongeren die zich hierdoor mogelijk naar andere locaties zouden kunnen gaan verplaatsen.

Petitie
Omwonenden en gebruikers van het skatepark zijn inmiddels ook een petitie gestart om het skatepark te behouden. Zij willen dat de gemeente hun beslissing overweegt. Zij vermoedden dat de achterliggende reden is dat in de buurt van het skatepark het Prinses Irene Bos wordt geplaatst, en dat de gemeente dit doet “zonder de gebruikers van het skatepark tegemoet te komen (de vandalist wint derhalve en de rest van de gebruikers is de klos).” Daarom verzoeken zij de gemeente om het skatepark te verplaatsen naar een andere geschikte locatie in de buurt.

Repareren, niet verwijderen
In een reactie laat de gemeente weten dat het skatepark niet wordt verwijderd, maar in plaats daarvan wordt gerepareerd. “Het skatepark is door vandalisme zwaar beschadigd. Het gaat om beschadigingen door zwaar vuurwerk. Op donderdag 23 januari wordt het skatepark afgesloten. Ook het andere skatepark in het Zegerslootgebied wordt dan afgesloten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

“Dit doen we om verdere beschadigingen te voorkomen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de twee skateparken in het Zegerslootgebied gerepareerd kunnen worden. Deze werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd. Alle voorbereidingen hiervoor zijn getroffen. In tegenstelling tot eerdere berichten worden ze dus niet verwijderd.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige gisteren 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie gisteren 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.