Josh Walet

Commotie rondom ‘verwijderen’ skatepark Heempark

Bij skatepark Heempark in Alphen is recentelijk een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Reacties van Alphenaren volgden massaal, reacties waarin ze hun ongeloof en verontwaardiging hierover uitten. De gemeente laat nu weten dat het skatepark gerepareerd zal worden in plaats van verwijderd.

Aan het begin van deze week is er commotie ontstaan rondom het verwijderen van het skatepark Heempark. Bij het skatepark was door de gemeente een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Op Facebook reageerden Alphenaren verontwaardigd op het bord. Reacties als ‘welk vandalisme dan?’ en ‘wat is er dan precies aan de hand?’ kwamen veel voor. Ook uitten meerdere Alphenaren hun zorgen over hangjongeren die zich hierdoor mogelijk naar andere locaties zouden kunnen gaan verplaatsen.

Petitie
Omwonenden en gebruikers van het skatepark zijn inmiddels ook een petitie gestart om het skatepark te behouden. Zij willen dat de gemeente hun beslissing overweegt. Zij vermoedden dat de achterliggende reden is dat in de buurt van het skatepark het Prinses Irene Bos wordt geplaatst, en dat de gemeente dit doet “zonder de gebruikers van het skatepark tegemoet te komen (de vandalist wint derhalve en de rest van de gebruikers is de klos).” Daarom verzoeken zij de gemeente om het skatepark te verplaatsen naar een andere geschikte locatie in de buurt.

Repareren, niet verwijderen
In een reactie laat de gemeente weten dat het skatepark niet wordt verwijderd, maar in plaats daarvan wordt gerepareerd. “Het skatepark is door vandalisme zwaar beschadigd. Het gaat om beschadigingen door zwaar vuurwerk. Op donderdag 23 januari wordt het skatepark afgesloten. Ook het andere skatepark in het Zegerslootgebied wordt dan afgesloten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

“Dit doen we om verdere beschadigingen te voorkomen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de twee skateparken in het Zegerslootgebied gerepareerd kunnen worden. Deze werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd. Alle voorbereidingen hiervoor zijn getroffen. In tegenstelling tot eerdere berichten worden ze dus niet verwijderd.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.