Algemeen

Alphen.NU opnieuw succes onder Alphense jongeren

Sem Egberts en Sam van den Heuvel timmeren flink aan de weg met Alphen.NU. De tieners van 14 en 15 jaar oud uit Alphen aan den Rijn hebben afgelopen zomer de schouders er onder gezet om het bekende Alphense jongerenplatform nieuw leven in te blazen. Binnen een aantal weken is hun platform gigantisch gegroeid en blijft de community van jongeren zich uitbreiden.

De jongeren hadden de wens om het platform te gebruiken om zo weer de connectie met de jeugd uit Alphen aan den Rijn te zoeken en te weten wat er speelt en waar zij behoefte aan hebben. Sem en Sam worden hierbij ondersteund door Alphens.nl en SERA Business Design. "Veel jongeren zitten tegenwoordig op social media zoals Snapchat en Instagram, daar zijn wij ook actief namens Alphen.NU", aldus de tieners.

Wel moet gezegd worden dat de interactie zich voornamelijk op het Instagramaccount afspeelt, maar dat loopt volgens plan. Afgelopen vrijdag was het doel om 750 volgers te halen. Daar gingen ze al snel overheen en zitten nu op ruim 1.100 volgers. Hier worden stellingen geplaatst, informatie over evenementen gedeeld en vragen gesteld die de Alphense jeugd aan gaan. 

Omdat er voor jongeren weinig te doen is in Alphen aan den Rijn, geeft Alphen.NU over een tijdje zelf het goede voorbeeld door een evenement te organiseren voor jongeren. "We zijn druk bezig om de community uit te breiden en zodra dat voldoende is gebeurd, geven een feest met optredens van artiesten voor de Alphense jeugd!", aldus Sem en Sam. "Hoe, wat en waar, daar zijn we nog over aan het brainstormen met ons team."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.