Alphen.NU opnieuw succes onder Alphense jongeren

Sem Egberts en Sam van den Heuvel timmeren flink aan de weg met Alphen.NU. De tieners van 14 en 15 jaar oud uit Alphen aan den Rijn hebben afgelopen zomer de schouders er onder gezet om het bekende Alphense jongerenplatform nieuw leven in te blazen. Binnen een aantal weken is hun platform gigantisch gegroeid en blijft de community van jongeren zich uitbreiden.

De jongeren hadden de wens om het platform te gebruiken om zo weer de connectie met de jeugd uit Alphen aan den Rijn te zoeken en te weten wat er speelt en waar zij behoefte aan hebben. Sem en Sam worden hierbij ondersteund door Alphens.nl en SERA Business Design. "Veel jongeren zitten tegenwoordig op social media zoals Snapchat en Instagram, daar zijn wij ook actief namens Alphen.NU", aldus de tieners.

Wel moet gezegd worden dat de interactie zich voornamelijk op het Instagramaccount afspeelt, maar dat loopt volgens plan. Afgelopen vrijdag was het doel om 750 volgers te halen. Daar gingen ze al snel overheen en zitten nu op ruim 1.100 volgers. Hier worden stellingen geplaatst, informatie over evenementen gedeeld en vragen gesteld die de Alphense jeugd aan gaan. 

Omdat er voor jongeren weinig te doen is in Alphen aan den Rijn, geeft Alphen.NU over een tijdje zelf het goede voorbeeld door een evenement te organiseren voor jongeren. "We zijn druk bezig om de community uit te breiden en zodra dat voldoende is gebeurd, geven een feest met optredens van artiesten voor de Alphense jeugd!", aldus Sem en Sam. "Hoe, wat en waar, daar zijn we nog over aan het brainstormen met ons team."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.