'Grote kans op uitval bussen in Alphen door staking'

Op donderdag 4 januari staken de werknemers in het streekvervoer. Daardoor rijden er minder of geen streekbussen en regionale stoptreinen. Vakbond FNV eist namens de werknemers meer loon en een lagere werkdruk.

Vervoerder Arriva laat weten nog niet te weten wat de gevolgen zijn voor het busvervoer in de regio Alphen aan den Rijn. "We adviseren reizigers om wel rekening te houden met eventuele stakingen en als gevolg daarvan een ontregelde dienstregeling", meldt Arriva. 

De vervoerder treedt donderdag naar buiten met details over de staking en informatie voor reizigers. "Omdat de staking niet vanuit ons wordt georganiseerd, verwachten we helaas niet veel eerder dan donderdag informatie te ontvangen", aldus Arriva.

De staking duurt op 4 januari de hele dag. Het nachtnet zal de nacht van 3 en 4 januari en van 4 op 5 januari wel gewoon rijden. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:50

In deze situaties mag je tijdens de avondklok wel op straat zijn

Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 15:11

Maggie zorgt voor fun in your kitchen!

Maggie Blue heeft het roer een beetje omgegooid. Nu het lijkt alsof de lockdown en sluiting van de horeca nog een tijdje zal duren, vond Maggie het tijd voor verandering. 

Coronavirus in Alphen vandaag 13:59

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Onderwijs vandaag 13:18

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan verder als Yuverta

De drie scholen, Wellantcollege, Citaverde en Helicon, gaan met ingang van schooljaar 2021-2022 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo en mbo. Dit doen zij onder de naam Yuverta. Dit geldt ook voor het Wellantcollege in Alphen.