Op zoek naar oplossing financiële knelpunten kinderboerderijen

De kinderboerderijen Bospark en Zegersloot in Alphen aan den Rijn en De Contactweide in Boskoop komen structureel geld tekort. Daarom hebben stichting Alphense Kinderboerderijen en de gemeente nu een informatieavond georganiseerd, om oplossingen te zoeken voor de financiële knelpunten.

De kinderboerderijen zijn voor een groot deel afhankelijk van subsidie van de gemeente, maar deze subsidie is sinds 2003 bevroren. Voer-, loon- en onderhoudskosten zijn in de tussentijd flink gestegen. "Om dit te compenseren zijn we jaar in jaar uit bezig om fondsen en donateurs te werven. Ondanks veel steun is het toch onvoldoende om de kinderboerderijen financieel gezond te houden. We hebben gemeente daarom gevraagd mee te denken over oplossingen", aldus secretaris Femmie Smit. 

In november vond al een werkbezoek van verschillende leden van de gemeenteraad plaats op kinderboerderij Zegersloot. Tijdens het bezoek werden een aantal (financiële) knelpunten besproken. Naar aanleiding van dit bezoek heeft de gemeente een informatieavond georganiseerd. Op deze avond zal verder gesproken worden over problemen en worden nagedacht over mogelijke oplossingen.

Informatiemarkt
De informatiemarkt vindt plaats op donderdag 18 januari, om 20.00 uur op het gemeentehuis. Op het programma van de avond staan onder andere een toelichting van de gemeente op huidige stand van zaken en gesignaleerde knelpunten en het nadenken over de toekomst van de Alphense kinderboerderijen.

Stichting Alphense Kinderboerderijen roept bezoekers op om ook aanwezig te zijn bij de informatie avond, om een duidelijk signaal af te geven. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”