Oudshoornse Kerk
Advertorial Muziek

Concert met Ensemble La Merula en Takeshi Sudo in Oudshoornse Kerk

Op zondagmiddag 14 april 2024, neemt Ensemble La Merula je mee op een betoverende reis naar het Italië van de jaren 1620. Een tijd van grote culturele en artistieke bloei, waarin componisten als Monteverdi, Gabrieli en Frescobaldi de muziekscene domineerden. In de ambiance van de Oudshoornse Kerk brengen zij een prachtig menu van composities uit de 17e eeuw, waarin solo-sonates met begeleidende baspartijen de solo-instrumenten laten 'shinen'.

Het ensemble, bestaande uit Elisabeth Opsahl en Samuel Golub op respectievelijk zink (cornetto) en toetsen (klavecimbel en orgel), wordt deze middag versterkt door Takeshi Sudo op de viola da gamba. Deze instrumenten, zelden gehoord te midden van het moderne muzikale geweld, voegen een unieke en intrigerende klank toe aan het concert.

Oudshoornse kerk

De prachtige akoestiek en historische ambiance van de kerk brengen de muziek tot leven en laten het publiek even terugreizen in de tijd. Het is een uitnodiging om te genieten van de rijke muzikale erfenis van een tijdperk dat gekenmerkt werd door zowel onrust als creatieve bloei.

Terwijl de muziek van Ensemble La Merula weerklinkt door de eeuwenoude gewelven van de kerk, worden de bezoekers meegenomen op een reis door het Italië van de 17e eeuw. Het is een unieke kans om de schoonheid en diversiteit van deze muzikale periode te ervaren, en om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte van het moderne leven.

Voor liefhebbers van klassieke muziek en geschiedenisliefhebbers biedt het concert van Ensemble La Merula met viola da gamba speler Takeshi Sudo een unieke gelegenheid om zich onder te dompelen in de betoverende wereld van de Italiaanse barokmuziek.

Praktische informatie

  • Waar: Oudshoornse Kerk, Oudshoornseweg 90, 2401 LC Alphen aan den Rijn.
  • Hoelaat: De concerten beginnen om 15:00 uur, de kerk zal open zijn vanaf 14:30 uur.
  • De toegangsprijs bedraagt €15,- (€7,50 als je nog geen 18 bent). Dit is inclusief een aangeklede borrel na afloop van het concert. 

Koop hier je tickets

Reserveren is gewenst met het oog op de voorbereiding van de borrel. Je kunt eenvoudig reserveren met een email naar muziek@oudshoornsekerk.nl. Hierin vermeld je met hoeveel mensen je komt, welke concerten je wilt bezoeken en hoeveel mensen er onder de 18 jaar zijn. Dan ontvang je een bevestigingsmail met uitleg over de betalingsopties.


Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."